6 randactiviteiten van Paaspop 2019 die eigenlijk zouden moeten headlinen

Paaspop 2019
Photo: Coen van Tartwijk (Paaspop 2019)

We zijn dit weekend op Paaspop. Toegegeven: soms is het best een beetje zwaar om met dit heerlijke weer in een zweterige tent te gaan staan. Gelukkig is er op Paaspop zoveel meer te zien en te doen. Om de wirwar aan activiteiten overzichtelijk te houden hebben wij de 6 beste voor je uitgezocht.

1. Het subtropisch zwemparadijs

Paaspop 2019
Photo: Marcel Krijgsman (Paaspop 2019)

Begin deze maand kondigde Paaspop het subtropisch zwemparadijs aan. Wat een 1 april grap leek, werd toch echt gerealiseerd. Op de camping staat een kas bekleed met tropische attributen. Zo kun jij je dag fris beginnen met een duik in het zwembad. ’s Zomerse temperaturen en een tropisch zwembad: het lijkt wel vakantie!

2. Levend Stef Stuntpiloot

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Iedereen met een fatsoenlijke jeugd kent het: Stef Stuntpiloot. Avonden lang heb jij met je vrienden alle focus op je coördinatievermogen gelegd. En dit weekend kun je het levensgroot spelen, uiteraard wel met festivalbier. Plezier gegarandeerd.

3. Feesten in een draaiende tunnel

Paaspop 2019
Photo: Coen van Tartwijk (Paaspop 2019)

Mocht je nog niet duizelig worden van het terrein of de alcohol, dan is daar altijd nog dit duizelingwekkende feest. Het is een zwarte ton die je meteen aan het begin van het terrein ziet. Het staat ook wel eens op de kermis en dat is precies waarom het hier zo mooi staat. Het is een ronde ton waar je in kunt lopen, maar die dan ook meedraait. Net zo lastig op papier uit te leggen dan om na een dagje Paaspop te doen. Betreden op eigen risico.

4. De Wunderbar

Photo: Festileaks (Paaspop 2019)

Als het ergens op het terrein druk is dit weekend, dan is het wel in de Wunderbar. In een kleine, ronde, verhoogde tent lijkt Oktoberfest opeens wel heel dichtbij. Tirolermuziek wordt luidkeels meegezongen. Gelukkig heeft het ramen waardoor er af en toe iemand van de buitenkant komt aanvliegen of op het raam botst.

5. Pony Club

Photo: Bart van Heemskerk (Paaspop 2019)

In het midden van het terrein zit de Pony Club. Al hobbelend op een stokpaard trotseren de bezoekers het paardenparcour. Alleen als je hoog genoeg springt over de obstacels, mag je binnen in de tent verder. Hoefjes van de vloer!

6. A.S.M.R Box

Photo: Festileaks (Paaspop 2019)

Helemaal hip tegenwoordig: ‘ASMR’ filmpjes, autonomous sensory meridian response. In de filmpjes krijg je bepaalde visuele en gedetailleerde auditieve prikkels voorgeschoteld, zoals zacht gefluister of het gekraak van iets. Rustgevend, zou het moeten zijn. En rust kun je wel gebruiken met al die prikkels op Paaspop. 1+1 bleek wederom 2 en zie hier op Paaspop: de A.S.M.R. Box. Afgesloten van de rest van het terrein, videobril op. En tijd om zen te worden. “Een orgasme voor de hersenen,” hoorde we een bezoeker het noemen.

Paaspop 2019

Paaspop 2019
Photo: Max Kneefel (Paaspop 2019)

Paaspop 2019 vindt plaats van 19 tot en met 21 april in Schijndel. Al sinds 1974 is het een van de grote openers van het Nederlandse festivalseizoen. Dit jaar doen onder meer Passenger, Oscar and the WolfWithin Temptation en White Lies het Brabantse festival aan.

Tijdens een weekendje Schijndel hoef je je geen moment te vervelen. Het festival biedt muziek, theater en stand-upcomedy, maar ook literaire evenementen en straatartiesten. Daarnaast kun je genieten van een heuse food line-up.

Het festivalterrein kent dit jaar maar liefst vier nieuwe area’s. De ‘Detroit’ is de plek waar je je technohart kunt ophalen met acts als Ellen Alien en Freddy K. In de nieuwe ‘Cosy Comedy Club’ kun je gaan genieten van de beste cabaretshows, terwijl je je in de ‘The Love Boat’ kunt laten onderdompelen in extravagante sferen. ‘Herrie Met Gerrie’ is de vierde nieuwe area, waar je los kunt gaan op diverse soorten dancemuziek. Voor meer informatie over het festival ga je naar de officiële festivalwebsite.

Paaspop Logo

Paaspop 2024

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 29-31 maart 2024
Tickets Kopen