Op weg naar Sziget, Lowlands en Pukkelpop: de eerste festivalshows van Twenty One Pilots

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots is de afgelopen maanden erg druk geweest met een flinke zaaltour. De mannen blijven niet graag weg van het podium, want afgelopen weekend verzorgde de band alweer de eerste festivaloptredens op de Lollapalooza’s van Argentinië en Chili. We nemen een paar hoogtepunten van deze shows met je door. Wat mogen we verwachten op Lowlands, Sziget en Pukkelpop?

1. Veel nummers van nieuwste album

De setlists van de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s lijken heel erg op elkaar. Het enige verschil is een andere positie van de grote hit ‘Stressed Out’. Met ‘Jumpsuit’ en ‘Levitate’ als eerste twee songs wordt het begin van de nieuwste plaat Trench maar eens dunnetjes overgedaan. De band speelt daarnaast ook nog vijf andere nummers van deze langspeler. De show wordt verder aangevuld met veel materiaal uit jullie top tien favoriete nummers van Twenty One Pilots.

2. Vuur en auto’s

Twenty One Pilots voert tijdens iedere tour een waanzinnige show op. Dat zal deze festivalzomer natuurlijk niet anders zijn. Zo neemt de band een heuse auto mee het podium op, waarop zanger Tyler Joseph zeer regelmatig staat te springen en te rocken. Verder voert de band een gigantische vuurshow op tijdens de nummers.

3. Een meezingend publiek

De fans van Twenty One Pilots zijn bijzonder: ze kennen alle lyrics van buiten. Een wel heel groot gedeelte van het veld zingt de hele show mee uit volle borst, wat zorgt voor een heel unieke interactie tussen band en publiek. De gemiddelde leeftijd van het publiek is net als Joseph en Dun nog erg jong. De band is vooral populair bij jongeren en die houden maar wat graag hun telefoon in de lucht om alles vast te leggen voor een volle Insta-story.

4. Een spektakelstuk van drummer Josh Dun

Niet alleen zanger Tyler Joseph is een uitstekende performer, want ook drummer Josh Dun kan er wat van. Tijdens het optreden laat hij regelmatig vol overgave zien hoeveel plezier hij heeft met het spelen van al die knallers. Halverwege de set pakt hij het publiek helemaal in met een fabelachtige drumsolo.

5. Grote diversiteit in stijlen

Het is heel moeilijk om Twenty One Pilots in een hokje te plaatsen. De groep combineert gedurende het optreden zo’n beetje alle stijlen met elkaar. ‘Levitate’ is bijvoorbeeld een rapsong, terwijl een ‘Holding On To You’ juist hartstikke rockt. Alsof dat niet genoeg is, combineert de band in ‘Jumpsuit’ de hele boel nog eens met elkaar. Kortom, Twenty One Pilots heeft alles in zich om ook over twintig jaar nog een grote inspiratiebron te zijn voor nieuwe, opkomende acts.

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots

Twenty One Pilots is een Amerikaanse band, welke in 2009 werd geformeerd door Tyler Joseph, Nick Thomas en Chris Salih. Hiervan maakt alleen Joseph nog deel uit van de groep. De overige twee oorspronkelijke leden zijn in 2011 vervangen door Josh Dun. De band heeft inmiddels vijf albums op zijn repertoire staan, waarvan Trench, de meest recente plaat, dit jaar is uitgebracht. Met hits als ‘Holding On To You’, ‘Stressed Out’, ‘Heathens’ en ‘My Blood’ hebben de heren voldoende materiaal om het publiek tot in de late uren te vermaken.

Twenty One Pilots pronkt in augustus onder meer op de affiches van Sziget, Pukkelpop en Lowlands.

Lowlands

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel