Het Beste Van Week 14: Nieuwe namen voor Pukkelpop en Lowlands, de Timetable van Paaspop en meer

745

Afgelopen week strooide Lowlands met namen, liet Pukkelpop weer van zich horen en kwam Paaspop met het blokkenschema. Daarnaast was er nog goed nieuws voor fans van The Raconteurs en zijn er leuke 1 April grappen uitgehaald door festivals. Je leest het allemaal in Het Beste Van week 14!

1. Pukkelpop 2019 strikt Gossip, A Day To Remember en meer

Pukkelpop laat weer van zich horen. De organisatie kondigde deze week onder andere Gossip en A Day To Remember aan. Daarnaast komen ook als Johnny Marr en Airbourne naar het festival in Kiewit.

2. Lowlands 2019 onthult De Sluwe Vos en meer

Weer nieuwe namen voor Lowlands 2019. De Sluwe Vos, Ares en Girl in Red werden deze keer aan de line-up toegevoegd. En hiernaast ook nog twee zelfbevestigingen: Bear’s Den en Legowelt.

3. Paaspop 2019 presenteert timetable

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De timetable voor Paaspop 2019 is bekend. Nog twee weken te gaan en met de onthulling van het blokkenschema kan het puzzelen beginnen! Wat wordt jouw festivalroute?

4. 10 dingen die je met je festivalbandje kunt doen

Kun jij na afloop van een festival ook zo moeilijk afstand doen van je polsbandje? Natuurlijk kun je deze tastbare herinneringen blijven sparen tot je arm er vanaf valt, maar er zijn ook alternatieven. Wij geven je 10 ideeën om je oude festivalbandje nieuw leven in te blazen.

5. Dit waren de 7 beste 1 april-grappen van festivals dit jaar

Afgelopen maandag was het weer 1 april. Welke kikkers zaten er dit jaar in je bil? We zetten de beste 1 april grappen van en over de festivals voor je op een rij.

6. Bospop 2019 maakt line-up compleet met Rowwen Hèze en meer

Bospop 2019 maakt de laatste namen voor de komende editie bekend. Rowwen Hèze en Darryl Hall & John Oates maken de line-up van het festival compleet.

7. Deze 6 dingen missen we in Nederland, maar heeft EXIT Festival 2019 wél in huis

In Nederland en België hebben we het goed voor elkaar: de Lage Landen hebben gemiddeld de hoogste festivaldichtheid per inwoner. Toch vinden we de meest unieke evenementen vaak in het buitenland. EXIT festival in Servië gaat verder waar de Nederlandse en Belgische festivals stoppen. Deze 6 dingen maken het tot een unieke belevenis.

8. Robert Smith van The Cure gaat viral

Een filmpje van Robert Smith, frontman van The Cure, gaat op dit moment viral. De zanger gaf een hilarisch antwoord tijdens een interview.

9. 20 onvergetelijke momenten uit de Down The Rabbit Hole-geschiedenis

Down The Rabbit Hole werd in 2014 in het leven geroepen als het kleine broertje van Lowlands en is in 2019 alweer toe aan haar zesde editie. In die vijf jaar tijd zijn er een hoop onvergetelijke dingen gebeurd op de Groene Heuvels. Wij zetten er 20 voor je op een rij.

10. Een gloednieuwe Festileaks 50!

Op de Festileaks 50-playlist kun je altijd bouwen. Deze week in de Spotify-afspeellijst onder andere nieuwe muziek van Billie Eilish, Rammstein en Tash Sultana. En wat dacht je van ontdekkingen ((( O ))), black midi en Jammer. Genoeg om te beluisteren weer dus.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.