Pukkelpop laat weer van zich horen. De organisatie kondigt vandaag onder andere Gossip en A Day To Remember aan.

Naast Gossip en A Day To Remember zijn ook nog acts als Johnny Marr en Airbourne te bewonderen op het festival in Kiewit. De Belgen presenteerden eerder onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots, Post Malone en The National.

Check hieronder alle nieuwe toevoegingen en de officiële Facebookaankondiging:

 • A Day To Remember
 • Gossip
 • Johnny Marr
 • Airbourne
 • Beraadgeslagen
 • Channel Tres
 • The Comet Is Coming
 • Compact Disk Dummies
 • Curtis Alto
 • Dounia
 • girl in red
 • Jeremy Zucker
 • Lyzza
 • MDC III
 • Mella Dee
 • Simple Creatures
 • Thecolorgrey
 • Weval live
 • YBN Nahmir

Gossip

Gossip is back! De band van zangeres Beth Ditto stopte er begin 2016 mee, waarna Beth Ditto solo verderging. In 2019 is de groep dus weer bij elkaar. Gossip heeft tussen de oprichting in 1999 en 2016 vijf albums uitgebracht. Het meest recente A Joyful Noise stamt uit 2014. Op deze platen zijn hits te vinden als ‘Heavy Cross’, ‘Perfect World’, en ‘Standing in the Way of Control’.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop houdt dit jaar zijn 34ste editie van festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. 

In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D. en Kendrick Lamar op Pukkelpop. Dit jaar sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Ontdek alvast wat je kunt verwachten van de show van headliner Twenty One Pilots.

Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. De kaartverkoop voor het festival is in volle gang. Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.

Benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van vorig jaar? Lees deze dan gauw terug in ons festivalrapport. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.