Mad Cool 2019 bevestigt Prophets of Rage en meer

Het Spaanse Mad Cool strooit vandaag met namen. De organisatie maakte om de zoveel minuten via zijn social mediakanalen een act bekend, waaronder headliner Prophets of Rage en Gossip.

Het festival strikt naast Prophets of Rage en Gossip onder andere Parquet Courts, Johnny Marr, Empire Of The Sun en Ms. Lauryn Hill.

De Spanjaarden publiceerden in een eerder stadium onder meer de volgende acts: The Cure, The National, The Smashing Pumpkins, Vampire Weekend en Bon Iver.

Bekijk hieronder alle toevoegingen van vandaag en de nieuwe poster:

 • Dr. Rubinstein
 • Molina Molina
 • Kokoshca
 • Haiku Hands
 • Pierce Brothers
 • Cariño
 • Himalayas
 • Rone
 • Black Honey
 • Saoirse
 • Tourist
 • Demob Happy
 • Avalon Emerson
 • Palace
 • Bear’s Den
 • Perry Farrell’s Kind Heaven Orchestra
 • SG Lewis
 • Amber Mark
 • Let’s Eat Grandma
 • American Authors
 • Johnny Marr
 • Parquet Courts
 • Cat Power
 • Gossip
 • Marina Diamandis
 • Empire Of The Sun
 • Ms. Lauryn Hill
 • Prophets Of Rage

Prophets of Rage

Prophets of Rage
Foto: Caroline

Je neemt een aantal leden van Cypress Hill, Rage Against The Machine en Public Enemy, et voilà: je hebt de supergroep Prophets Of Rage. De band startte in 2016 met de ‘Make America Rage Again Tour’. Een naam die vooral bedoeld was als grote fuck you naar Donald Trump, die destijds volop in de strijd was voor de Amerikaanse verkiezingen.

Dat is gelijk ook de grote boodschap van de optredens van Prophets Of Rage: ‘Fight The Power’, ‘Unfuck The World’ en ‘Fuck Trump’.

Mad Cool 2019

Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Volgend jaar vindt de vierde editie van Mad Cool plaats, welke wordt georganiseerd van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Met The Cure, The National, The Smashing Pumpkins, Vampire Weekend, Bon Iver en Prophets Of Rage is een aanzienlijk deel van de line-up bekend.

Ben je een echte liefhebber van headliner The Cure en denk je alle songteksten uit je hoofd te kennen? Doe dan mee aan onze Lyrics Quiz van de band. Vorige maand maakte de band van zanger Robert Smith trouwens bekend dat het nieuwe album af is. Er is dus een goede kans dat je tijdens het optreden op Roskilde nieuwe songs gaat horen.

De kaartverkoop voor de editie van Mad Cool in 2019 is al een tijdje aan de gang. Voor een weekendkaart betaal je € 187,- en voor een dagticket € 88,-. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële site.

Benieuwd naar hoe het vorig jaar was? Lees dan hier ons festivalrapport.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2025

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 9-13 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel