Goed nieuws voor de fans van New Order. De formatie, die is voortgekomen uit de band Joy Division, komt naar de AFAS Live en naar Vorst Nationaal. De kaartverkoop voor beide shows start vrijdag 26 april om 10:00 uur.

Met deze aankondiging is het tweede optreden van de band in Nederland een feit. Eerder dit jaar treedt het vijftal onder aanvoering van zanger Bernard Sumner aan op Lowlands. In de allereerste podcast van Festileaks en KINK leren we dat het voor het eerst in meer dan dertig jaar is dat de groep Nederland aandoet.

De band geeft ook een optreden in het Vorst Nationaal. Dat betekent dat de groep, na hun optreden op Rock Werchter, ook terugkeert naar België.

De kaartverkoop voor de concerten in beide zalen gaat aanstaande vrijdag om 10:00 uur van start. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar voor de show op Lowlands, aangezien dit festival is uitverkocht. Voor het optreden op Rock Werchter zijn nog wel tickets beschikbaar.

New Order

New Order gaat al even mee. De Engelse band uit Manchester is in 1980 opgericht en bestaat deels uit leden van Joy Division. Toen de frontman hiervan zelfmoord had gepleegd gingen de bandleden door in de formatie van New Order. Later is er nog een aantal verschuivingen in de samenstelling geweest. Het meest recente studioalbum Music Complete dateert van 2015.

Dit jaar ontmoeten we het vijftal onder meer op Lowlands, Rock Werchter en in de AFAS Live.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.