Fotoreportage: de beste plekjes voor je siësta op het terrein van Primavera Sound 2019

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Dit weekend is het Spaanse Primavera Sound 2019 in volle gang! Met het Parc del Fòrum, een modern evenemententerrein aan de kust van Barcelona, heeft het festival een unieke locatie in handen. Denkend aan de Spaanse temperaturen en het programma dat elke nacht tot 6 uur doorknalt, is het niet ondenkbaar dat er overdag wel eens behoefte is aan een powernap. Daarom zetten we voor jou op een rijtje op welke plekken op het immense festivalterrein jij het best een siësta kunt doen.

7. In een Dixi

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Het sanitair op Primavera Sound bestaat voornamelijk uit ecotoiletten. Misschien niet zo modern als op andere festivals, maar de wc’s worden in ieder geval goed verzorgd. Er is nooit te weinig wc-papier en rijen zijn niet enorm lang, omdat er meer dan genoeg toiletten te vinden zijn. Aan de binnenkant zit zelfs een handzeep-dispenser. Het is een prima plek om een uiltje te knappen, zo buiten de zon en even weg van het feestgedruis, ware het niet voor de geur.

6. De food court midden op het terrein

Photo: Joris Bakker / Festileaks

De keuze is reuze wat het voedsel op Primavera Sound betreft! Overal op het terrein vind je diverse eetkraampjes, en als kerst op de taart is er midden op het terrein nog een gigantische overdekte food court te vinden. Hier vind je ruim twintig verschillende keukens om uit te kiezen: van empañadas tot fish ‘n chips, van Peruaans tot Indisch. Door het overschot aan picknicktafels is het er over het algemeen ook lekker rustig, dus het is een uitgelezen spot om even tot rust te komen.

5. Op het gras voor de ingang

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Eén van de dingen die Parc del Fòrum een uniek festivalterrein maakt, is het gebrek aan gras. Bijna alle ondergrond op het terrein bestaat uit beton. Als je even een dutje wilt doen op een grasbodem, moet je bij Primavera Sound wat harder zoeken dan bij andere festivals. Vlak na de ingang van het terrein zijn enkele grasperkjes te vinden; door de drukte zul je hier alleen niet veel rust kunnen pakken.

4. In de haven

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Het terrein van Primavera Sound wordt gescheiden door een haven vol met grote boten die klaarliggen om de Middellandse Zee op te varen. Via een lange brug lopen festivalgangers de hele dag heen en weer tussen het voornaamste gedeelte van het terrein en Primavera Bits, waar enkele kleinere stages te vinden zijn. Mocht je de brug zat zijn, geen probleem: er rijden ook de hele dag pendelbussen tussen de twee verschillende gedeeltes. Het dek van een boot is ook nog eens de perfecte plek voor je siësta, met een fris windje en weinig lawaai. Je moet alleen wel zelf je boot meenemen.

3. Op het strand

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Eenmaal over de brug vind je bij Primavera Bits een heus strand om even op te frissen of in het zand te liggen. Terwijl je op het strand bent worden er overdag ook nog zonovergoten dj-sets gegeven bij de Xiringuito Aperol en Desperados Cube stages voor de optimale zomerse atmosfeer. Een ideale plek dus om even uit te rusten, al is het zonder schaduw soms wel erg heet.

2. Onder een palmboom

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Niet veel verder van het strand vind je ook een van de weinige grasvelden van Primavera Sound. En niet alleen dat: het staat ook nog eens vol met palmbomen. Schaduw genoeg voor iedereen die even genoeg heeft gehad van de hitte. Betere plekken voor je siësta zijn haast niet denkbaar op het Parc del Fòrum, ware het niet dat er nog een bepaalde artiest op het programma staat…

1. Bij het sunset-slot van Mac DeMarco

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Op donderdagavond gaf indie rocker Mac DeMarco een relaxed optreden op de mainstage, terwijl de zon langzaamaan achter de skyline van Barcelona wegzakte. De muziek van DeMarco leent zich perfect aan een rustmomentje, en de setting was er perfect voor.

Op Primavera Sound hoef je bovendien al niet te veel moeite te doen om alle grootste artiesten te zien; de twee grootste podia staan pal tegenover elkaar, en de optredens wisselen elkaar precies af. Je hoeft je eigenlijk slechts 180 graden te draaien om alles mee te maken. Het festivalterrein heeft echter nog meer dan genoeg te bieden naast de twee hoofdpodia.

Was jij op Primavera Sound 2019? Geef je mening in het Festivalrapport!

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”primavera-sound”]

Primavera Sound 2019

Photo: Joris Bakker / Festileaks

Primavera Sound werd voor het eerst gehouden in 2001 en vindt elk jaar plaats in Barcelona. De editie van 2019 vond plaats van 30 mei tot en met 1 juni. Ieder jaar tovert het festival weer een gigantische line-up tevoorschijn. Dit jaar stonden onder meer Tame Impala, Solange, Rosalía en Miley Cyrus op het programma. Meer informatie vind je op de website van het festival. Snuif ook nog wat van de sfeer van de vorige editie mee in ons festivalrapport van 2018. Volgend jaar vindt het Spaanse festival opnieuw begin juni plaats; met Pavement is de eerste naam inmiddels bekend.

Primavera Sound Logo

Primavera Sound 2023

Locatie
Spanje
Barcelona, Spanje
Datum 1-3 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Joris Bakker

Head of News bij Festileaks. Vaste gast bij Down The Rabbit Hole en Lowlands. De helft van het illustere duo Poezige Popjes. In de top 0,05% van Charli XCX-luisteraars volgens Spotify Wrapped. Initiatiefnemer achter de petitie om van de maandag na ADE een nationale feestdag te maken.

Meer van Joris