Gitarist van The Police geeft tentoonstelling op Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Tijdens de 50e editie van Pinkpop is er opnieuw een Pinkpop-up museum. Deze keer kun je de foto’s van de Andy Summers, de gitarist van The Police, bekijken.

Jan Smeets maakte dit nieuws bekend tijdens de Pinkpop Perspresentatie. De organisatie hierover in het persbericht van de complete line-up: “Onderdeel van de tentoonstelling is ook een serie foto’s die Summers maakte tijdens de tournees met The Police. Die serie zal van 8 t/m 10 juni 2019 te zien zijn in het Bonnefanten Pinkpop-up museum op Pinkpop. Daarmee keert exact 40 jaar na het enige Pinkpop-optreden van de band, The Police terug naar het festival. Tijdens de opening van de tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum zal Summers tevens een concert verzorgen.”

The Police

De Engelse rockband The Police, met Sting als frontman, werd in 1976 opgericht door drummer Stewart Copeland. In 1978 bracht de band hun debuutalbum, Outlandos D’Amour, uit, waarvan de populaire tracks ‘So Lonely’, ‘Roxanne’ en ‘Can’t Stand Losing You’ afkomstig zijn. De tweede plaat van The Police, Regatta De Blanc, met daarop het nummer  ‘Message In A Bottle’, zorgde voor de grote doorbaak voor de band.  Hierna volgden nog drie albums, die hits als ‘Every Little Thing She Does Is Magic’ en ‘Every Breath You Take’ voortbrachten. In het voorjaar van 1984 ging de band uit elkaar naar aanleiding van een aantal ruzies.

In 2007 kwam The Police weer bij elkaar en ter ere van de 30e verjaardag van de groep. Op aandringen van Sting stond er in 2007 en 2008 een reünietournee op de planning. Na deze tour stopte de band echter opnieuw. Daarmee dateert het laatste optreden van The Police uit augustus 2008, toen de groep in Madison Square Garden in New York stond.

Dit jaar verschijnt Sting wel solo op de bühne. Zo verzorgt hij onder meer op Bospop en op het nieuwe Groningse festival Stadspark Live optredens.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & Sons, The Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Zaterdag 16 maart start de kaartverkoop.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Pinkpop? Check in ons festivalrapport wat bezoekers aan de editie van vorig jaar ervan vonden. Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in te komen in de artiesten!

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen