Er is eindelijk een releasedatum bekend voor het nieuwe album van Tool. De opvolger van 10,000 Days komt op 30 augustus uit.

Na het live-debuut van twee nieuwe nummers is er eindelijk meer duidelijkheid over wanneer we nieuw materiaal van Tool kunnen verwachten. Oplettende fans tijdens de show in Birmingham, Alabama zagen de datum ‘30 augustus’ al op een videoscherm staan. Tool deelt nu zelf een video op de socials met diezelfde datum.

Het album is de opvolger van 10,000 Days, welke alweer dateert van 2006. In januari werd al bekend dat het mixen van het nieuwe album was begonnen. De band speelt deze zomer onder meer op Rock Werchter en Rock Am Ring. Verder staat de groep in de Ziggo Dome. Dit optreden was binnen enkele minuten uitverkocht.

Tool

Tool

Tool is een progressieve metalband uit Los Angeles. De band wordt gezien als een van de grootste bands van jaren 90, bekend om de krachtige songteksten en dreigende nummers. De grootste hits zijn ‘The Pot’ en ‘Schism’. Die hoef je trouwens niet te zoeken op Spotify, want daar wil de groep vooralsnog niet gevonden worden. Er is op dit moment wel een account van de mannen op Spotify te vinden, maar dit bevat tot dusver precies 0 liedjes.

Tool staat erom bekend dat de bandleden de tijd nemen voor het uitbrengen van hun platen. Het meest recente album 10,000 Days is inmiddels alweer 13 jaar oud. Fans staan ongetwijfeld te trappelen voor de release van het nieuwe album op 30 augustus. Na de eerste festivalshow van de band in 2019 zijn met ‘Invincible’ en ‘Descending’ de eerste nieuwe songs alvast gekend.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.