Appelpop 2019 strikt zoon van Bono en meer

Photo: They Do PR

Er klinkt weer muziek uit het kamp van Appelpop. De organisatie van het gratis festival in Tiel maakt vandaag onder meer Inhaler wereldkundig. Dit is de band van onder andere Eli Hewson, de zoon van de legendarische U2-frontman Bono.

De organisatie strikt naast Inhaler nog meer acts, waaronder Merol en Mozes and The Firstborn. De liefhebbers van het festival werden in een eerder stadium al verblijd door aankondigingen van Within Temptation, Racoon, Thomas Azier, De Staat en Rowwen Hèze.

Alle nieuwe namen spelen op de Rabo Stage, waar eerder al Eut en Deposit voor werden aangekondigd. Bekijk hieronder de complete groep van nieuwe bevestigingen:

  • Inhaler
  • Merol
  • Tape Toy
  • Mozes and The Firstborn
  • Kuenta

Inhaler

Inhaler is een vierkoppige rockband uit Dublin. Met Eli Hewson heeft het kwartet de zoon van levende legende Bono binnen zijn gelederen. De sound van groep toont veel gelijkenissen met, hoe kan het ook anders, U2. De heren hebben tot dusver geen plaat uitgebracht. Er heeft daarentegen een zestal singles het levenslicht gevonden, waaronder het vorige maand uitgebrachte ‘My Honest Face’.

Appelpop 2019

Appelpop 2018
Photo: Bart Heemskerk (Appelpop 2018)

Appelpop vindt dit jaar plaats op 13 en 14 september in Tiel. Met 125.000 unieke bezoekers verspreid over twee dagen is het één van de grootste gratis festivals van Nederland. Het Tielse festival markeert vaak het officieuze einde van een festivalseizoen. De aanwezige festivalgangers besluiten er daarom massaal nog één keer een feestje van te maken. Dit jaar gebeurt dit op de klanken van onder meer Racoon, Within TemptationThomas Azier, De Staat en Rowwen Hèze. Gezelligheid gegarandeerd!

Op de afgelopen editie waren onder andere BLØF, Golden Earring en Chef’Special de grote publiekstrekkers. Hoe het vorig jaar op het Tielse festival was? Dat lees je in ons festivalrapport. Check voor meer informatie over het evenement de officiële site.

Appelpop Logo

Appelpop 2023

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 8-9 september 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel