Damon Albarn in 2020 naar Muziekgebouw Eindhoven

Gorillaz
Photo: Tom Hagen (Bilbao BBK Live 2018)

Na passages in de Ziggo Dome met Gorillaz en Paradiso met The Good, The Bad & The Queen komt Damon Albarn opnieuw naar Nederland. De muzikale duizendpoot speelt op 21 mei 2020 in Muziekgebouw Eindhoven.

Nederlandse fans van Albarn komen de laatste jaren niets tekort. De Britse zanger is productiever dan ooit en bracht in 2018 twee nieuwe albums uit met zijn bands: The Now Now met Gorillaz en Merrie Land met The Good, The Bad & The Queen. Volgend jaar zal in het teken staan van nieuw solowerk en optredens. Het project waarmee Albarn in Eindhoven speelt heet ‘The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows’.

Dit is vooralsnog het enige Nederlandse optreden van Damon Albarn met zijn soloproject. De kaartverkoop start op vrijdag 21 juni om 12:00 uur. Voor een kaartje betaal je €64,75.

Damon Albarn

damon albarn

Damon Albarn is het meesterbrein achter acts als Blur, Gorillaz en The Good, The Bad & The Queen. Ook bracht hij met Democrazy en Everyday Robots twee soloalbums uit.

De laatste jaren is de zanger met regelmaat op de Europese podia te vinden. Met Gorillaz gaf Damon Albarn in 2018 nog optredens op Lowlands en Rock Werchter. De reünie van Blur kende halt op Sziget en Primavera Sound. De laatste maanden staan vooral in het teken van The Good, The Bad & The Queen. Met die groep stond de zanger eerder deze maand nog in Paradiso. Met zijn soloproject werd Nederland voor het laatst in 2014 aangedaan. Albarn stond toen als headliner geprogrammeerd op Down The Rabbit Hole.