”Nieuw album van Gorillaz verschijnt in juni 2018”

Gorillaz

Er lijkt groot nieuws onderweg voor fans van Gorillaz. Op internet en All Points East zijn hints te vinden naar de opvolger van Humanz. De band rondom frontman Damon Albarn zou op 29 juni een nieuw album uitbrengen, genaamd The Now Now.

Op het Londense festival All Points East zijn verschillende posters te vinden die verwijzen naar een filmpje op thenownow.tv. Op een van de posters is een quote te vinden die ook op het Instagramaccount van oprichter Jamie Hewlett stond. Ook lijkt een silhouet van virtueel bandlid 2-D in de video te zien.

Eind maart speelde Gorillaz al een nieuw nummer tijdens een show in Chili. Op ‘Hollywood’ werkt de band samen met Snoop Dogg en Jamie Principle. Het is vooralsnog niet bekend of ‘Hollywood’ ook op het nieuwe album te horen is.

Eind 2017 maakte mede-oprichter Jamie Hewlett bekend dat de opvolger van Humanz in 2018 uitgebracht wordt. Met de releasedatum van 29 juni komt het nieuwe werk precies op tijd voor de shows op Rock Werchter en Lowlands.

Gorillaz

De band rond frontman Damon Albarn begon in 1998. Met nummers als ‘Feel Good Inc.’ en ‘Clint Eastwood’ wist de band zich snel op de kaart te zetten. Na vier studioalbums en talloze samenwerkingen met diverse artiesten hoorden we een tijdje niets. Nu zijn Albarn en zijn cartoons weer terug met het in april uitgebrachte Humanz. Na zes jaar radiostilte werd het album met veel enthousiasme ontvangen. Onlangs ontstond er het gerucht dat er een nieuw verrassingsalbum uitgebracht zou worden tijdens de huidige tour. Inmiddels heeft oprichter Jamie Hewlitt bekendgemaakt dat deze in 2018 uitkomt.

De band speelde in november shows in de Amsterdamse Ziggo Dome en het Brusselse Vorst Nationaal. Vlak daarna werd bekend dat er ook een uitgebreide festivaltournee volgt. Onder andere Rock Werchter en Lollapalooza Paris worden door Gorillaz aangedaan.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam