P!nk exclusief op Rock Werchter 2019: net zo groots als in een stadion?

P!nk
Photo: Rob Walbers

Gisteravond sloot P!nk de eerste dag van Rock Werchter 2019 af. Blijft haar bombastische show ook op de festivalweide overeind en was de avond net zo overweldigend als haar stadionshows? Wij maken de balans op.

De show van P!nk donderdagavond blies de bezoekers van Rock Werchter op de eerste avond al meteen compleet omver. Voor de zangeres was het het enige festivaloptreden deze zomer, maar daar was weinig van te merken. Wat waren de hoogtepunten van de avond en hoe ging het er verder aan toe op de Werchterse weide? Dit waren de opvallendste dingen uit het optreden van de zangeres.

Vuurwerk tijdens het eerste nummer

https://www.instagram.com/p/BzPzDwgoznN/

P!nk knalt vanaf de eerste minuut. En niet alleen zijzelf, maar ook achter het podium knalt het goed. Nadat ze de set toepasselijk opent met ‘Get The Party Started’, schiet het eerste vuurwerk de lucht al in. Iedereen is meteen goed wakker geschud en de toon is gezet: P!nk gaat de wei van Werchter eens even omver komen blazen.

Interactie met het publiek

P!nk begint haar show tussen het publiek en begroet alle fans terwijl ze het eerste nummer inzet. Maar daar blijft het niet bij; ook de rest van de show houdt P!nk voortdurend contact met haar publiek. Zo geeft ze een leuke reactie als iemand een knuffeltje naar het podium gooit en leest ze zelfs een Nederlands bordje met de tekst “P!nk ge bent een topwijf” voor, gevolgd door een “don’t mind my accent”. P!nk gaf de fans het gevoel dat ze eventjes alleen met haar waren.

Kostuums

Photo credit: Rob Walbers

Dat P!nk iedere paar nummers van outfit verandert is geen verrassing. Maar behalve de rockster zelf, komen er ook voortdurend dansers en acrobaten op het podium tevoorschijn in de meest gekke kostuums. Zo verschijnen er tijdens de intro van ‘Try’ een heleboel dansers verkleed als dieren, ook allemaal met een dierenkop op hun hoofd. Samen zetten zij een ware performance neer waarbij het door middel van te gekke visuals lijkt alsof ze door een bos dwalen. P!nk neemt je mee in de meest gekke scenario’s!

Politieke statements

https://www.instagram.com/p/BzOvLAgoEYC/

Dat P!nk er niet voor terug deinst om voor haar mening uit te komen, wisten we al langer. Ook op Rock Werchter maakte de zangeres weer harde statements. Terwijl ze zichzelf backstage in de zoveelste nieuwe outfit tovert, worden er in de tussentijd op de schermen video’s getoond. Hierin vertel P!nk verhalen over haar leven, terwijl ze aanmoedigt om elkaar lief te hebben en elkaar diversiteit van mensen te vieren. Wanneer een fan haar een regenboogvlag geeft vanuit het publiek, bindt ze deze met trots aan de standaard van haar microfoon.

Vliegen

Wie P!nk kent, weet dat ze niet vies is van een beetje acrobatiek tijdens haar shows. Ze kreeg lovende reacties op haar eerdere concerten van haar huidige stadiontour, en dat had veel te maken met haar circusachtige performance. Of ze dat spektakel ook op een festivalweide kon neerzetten, was nog maar de vraag.

De oplettende Rock Werchter-ganger ziet overdag al dat er lijnen gespannen zijn rondom de mainstage, dus iedereen wacht op het moment dat de zangeres opstijgt. Heel even leek het uit te blijven, maar toen ze uiteindelijk met ‘So What’ de toegift instartte, vloog ze omhoog, rakelings langs het publiek. Met salto’s en twists laat P!nk zien dat ze ook op een festivalweide een headlinershow kan neerzetten.

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

P!nk

P!nk

Sinds haar debuut in 2000, heeft P!nk (Alecia Moore) maar liefst negen platen uitgebracht en wereldwijd meer dan 60 miljoen albums, 130 miljoen singles en 2,4 miljoen DVD’s verkocht. Ook behaalden veertien van haar singles de top 10 in de Billboard Hot 100 charts, waarvan vier een nummer-1-hit werden. 

De rockster is geen vreemde op Europese festivals en staat bekend om de sterke shows die ze daar neerzet. Tijdens haar nieuwe wereldtournee in het kader van Hurts 2B Human in 2019 doet ze ook Europa aandoen met onder andere optredens op Rock Werchter, in de Johan Cruijff Arena en op het Malieveld.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Louise Vos / Festileaks

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van grote namen als onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond. Ook kleinere namen krijgen op ‘Werchter’ hun kans om te shinen, zoals Charlotte Gainsbourg.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival:

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.