Pinkpop
Tickets
17-19 juni 2022
Nederland
Landgraaf, Nederland

Major Lazer treedt op Pinkpop op in nieuwe formatie

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Dancehall-producent Ape Drums voegt zich bij het dj-collectief Major Lazer. Verwacht wordt dat de groep deze festivalzomer al in de nieuwe formatie op zal treden.

Eerder ging het gerucht dat Jillionaire (oftewel Christopher Leacock) aan had gegeven de groep te willen verlaten, om zo meer tijd te kunnen spenderen aan solo-projecten. Dancehall-dj Ape Drums zou daarom optreden als zijn vervanger. Diplo heeft echter aangegeven dat dit niet helemaal klopt, aangezien Ape Drums niemand vervangt. In 2016 assisteerde Major Lazer in de productie van Ape Drum’s single ‘The Way We Do This’, de heren zijn dus geen onbekenden van elkaar.

Voor de vele festivals op het programma van het collectief betekent dit dat het publiek kennis zal maken met het hernieuwde Major Lazer. Hieronder vallen bijvoorbeeld bijvoorbeeld de optredens op Pinkpop, Northside en Rock en Seine.

Major Lazer

Dj-collectief Major Lazer is een project van Amerikaanse dj en producent Diplo. Van oudsher waren Diplo, Jilionaire en Walshy Fire bij het project betrokken. Onlangs werd echter bekend dat Ape Drums zich bij de drie heren zal voegen. Sinds het project in 2008 begon heeft de groep in wisselende samenstelling drie albums uitgebracht. De laatste telg ‘Peace Is The Mission’ dateert uit 2015.

Je kent de mannen waarschijnlijk van hits als ‘Lean on’ (met MØ & DJ Snake), ‘Light It Up’ (met Anne-Marie & Mr Eazi) en ‘Cold Water’ (met Justin Bieber & MØ). In 2019 gaat het collectief weer op tournee, zo staan er optredens op Northside en Rock en Seine op de planning.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.