Pinkpop dag #3: emotionele Jan, liefde voor Duncan en spectaculaire eindshow

Fleetwood Mac - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Pinkpop 2019 zit erop! Camping A, B en C zijn langzaam leeggestroomd en de eerste wasjes worden al gedraaid. Nu al heimwee? Geniet nog even na met de hoogtepunten van de laatste dag van de verjaardagseditie.

Niets missen van Pinkpop? Check dan ook de hoogtepunten van dag #1 en dag #2 en volg alle updates op onze site, Facebook en Instagram.

Indian Askin taking over

https://www.instagram.com/p/ByhojYgosxX/

Waar we jullie zondag nog lieten bepalen wat er op de feed gebeurde, had maandag Indian Askin de touwtjes in handen. De band gaf ons een kijkje achter de schermen bij hun grootste gig ooit: Pinkpop 2019. Uniek en leuk, zowel de story als het daadwerkelijke optreden!

Kleurrijk The 1975

Halverwege de dag kwam plots de regen met bakken uit de lucht gevallen. Toch weerhield het weinig mensen ervan The 1975 te checken. De band speelde een uur aan funky pop voor een kleurrijke poncho-menigte.

Lol bij Tenacious D

Het was een moeilijke clash: Tenacious D of The Pretenders, maar wie voor dat eerste koos, kreeg daar in ieder geval wel wat voor terug. Jack Black en Kyle Gass zetten namelijk een fantastische show neer met een flinke dosis humor. Daarnaast zoekt de band regelmatig interactie met het publiek. Doe de wave, Pinkpop!

Veel liefde voor Duncan Laurence

Misschien wel de grootste vraag van Pinkpop 2019 was: wat gaat Duncan Laurence doen om ons een uur te boeien. De Eurovisie Songfestival-winnaar had nota bene maar één nummer op Spotify staan. Duncan verbaasde Pinkpop met een popshow die muzikaal goed in elkaar zat, maar het absolute hoogtepunt bleef toch ‘Arcade’. De Pinkpopweide zong massaal mee als een prachtige eenheid.

De laatste Major Lazer

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Wat gaan we ze toch missen! Major Lazer walste nog een laatste keer over Landgraaf, als een zomerse boombox. Diplo en consorten hadden uitgepakt met de stage. Centraal stond een groot hoofd van Major Lazer dat perfect in de visuals verwerkt werd. De danceformatie gooide er tevens nog wat Nederlandse hits doorheen, waaronder ‘Traag’ van Bizzey.

Nostalgisch Fleetwood Mac

Misschien wel de populairste headliner van Pinkpop 2019: Fleetwood Mac. Het hele veld stond vol smacht te trappelen om mee te blèren op de vele hits. Dat wachten werd meteen beloond. De Amerikaanse band begon haar set met ‘The Chain’, ‘Little Lies’ én ‘Dreams’. Stevie en co hadden ook nog twee covers voor ons in petto: ‘Free Fallin’ van Tom Petty en ‘Don’t Dream It’s Over’ van Crowded House. Een avond die we niet snel zullen vergeten.

Knallend slotakkoord

https://www.instagram.com/p/Byi-xOBinTU/

Niemand wist wat ze konden verwachten van de van-te-voren aangekondigde eindshow. Het werd uiteindelijk een compilatie van vijftig jaar muziek op Pinkpop. De meest memorabele optredens vlogen voorbij en daarnaast knalde het ene na het andere festival anthem door de speakers. Het spektakelstuk werd afgewerkt met een hele bak lasers en tonnen aan vuurwerk. Mooier wordt het niet!

Een emotionele Jan Smeets

De levende legende van Pinkpop deed zoals gewoonlijk nog z’n zegje voordat iedereen naar huis ging. Hij verzorgde weer een klassieke Smeets-speech. Over de editie, maar ook over de Europese verkiezingen. Ook wilde hij iedereen bedanken, maar in het bijzonder z’n lieftallige vrouw. De klasbak hield het niet droog, maar werd luid toegejuicht door het publiek. Op naar nog eens 50 jaar, Jan!

Wat vind jij van Pinkpop 2019?

Was jij op Pinkpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pinkpop”]

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen