Mr. Pinkpop Jan Smeets ontvangt levensecht standbeeld van Mojo

1172
Photo: Jos Willemsen

Geen Pinkpop zonder Jan Smeets. Daarom wordt ook hij flink in de spotlights gezet deze dagen. Het blijft niet alleen bij het roze perron op station Landgraaf en felicitaties van verschillende festivals. Jan Smeets krijgt ook een levensecht standbeeld cadeau van concertorganisator Mojo.

Mojo is al sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de programmering van Pinkpop. De twee organisaties werken ieder jaar nauw samen om een mooie editie neer te zetten. Om festivaldirecteur Jan Smeets een extra mooi gebaar te geven, heeft hij een levensecht standbeeld ontvangen. Het kunstwerk is gemaakt door Herman Lamers.

Het standbeeld lijkt spreken op Jan en is tot in de details uitgewerkt. Zo is hij op ware grootte en is zelfs ouderwetse Nokia telefoon te zien, waar Jan altijd mee belt.

Was jij op Pinkpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pinkpop”]

Pinkpop 2019

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Alejandra Broersma
Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.