Pinkpops Next Generation: ‘dit is Pinkpop over 25 jaar’

4099
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop vierde vorig jaar haar vijftigste verjaardag. Generatie op generatie zag legendarische bands in Landgraaf. Maar hoe ziet Nederlands oudste festival er over 25 jaar uit? We vroegen het de Pinkpopgangers van de toekomst.

Lisa (18), Joris (18) & Daan (17): ‘Meer hiphop en R&B’

“Wij denken dat de muziek moderner gaat worden. Meer hiphop en R&B. Voorheen zou je echt niet verwachten dat Boef op de line-up zou staan bijvoorbeeld. Op het gebied van eten zal er weinig veranderen. Het aanbod is erg groot, dus dat vinden wij wel chill.”

“Het verbaast ons ook hoe weinig rotzooi hier op de grond ligt. Je ziet aan alles dat ze daar goed mee bezig zijn; inleverpunten voor plastic bekers en afvalscheidingsbakken. Wellicht dat ze in de toekomst gaan werken met duurzame bekers, die je tijdens je eerste consumptie aanschaft voor een halve of hele munt en iedere keer kunt inruilen voor een nieuwe.”

Jochem (15) & Julius (15): ‘Dit is hoe Pinkpop hoort te zijn’

Julius (links): “Ik vind dat er weinig moet veranderen. Hoe het nu is, is helemaal prima voor mij! Er zal ongetwijfeld wat gaan veranderen aan de muziek. Zoals zo’n Boef die dit jaar optreedt. Ik vind verder dat Pinkpop het op gebied van duurzaamheid bijvoorbeeld al erg goed doet.”

Jochem (rechts): “Ik hoop dat er weinig gaat veranderen aan Pinkpop. Het is lastig om tegenwoordig onderscheidend te zijn omdat er zoveel festivals zijn. Ik denk wel dat er meer gebruik gemaakt gaat worden van lichtshows. Armin van Buuren vond ik bijvoorbeeld wel echt vet.”

Esther (16) & Jildou (16): ‘Acts als Fleetwood Mac zullen verdwijnen’

“Ik denk dat artiesten als Fleetwood Mac beetje bij beetje zullen verdwijnen. Genres als hiphop en elektronisch zullen meer naar voren komen. Kijk bijvoorbeeld naar Major Lazor, die staan er vanavond.”

“Op het gebied van duurzaamheid kan ik niet meteen zeggen wat er gaat veranderen. Je ziet wel aan het eten dat er meer met kartonnen bakjes en papieren zakjes gewerkt wordt. De consumptiebekers zijn daarentegen een lastig item. Plastic is namelijk goedkoop in aanschaf. Ik denk dus dat het afhangt van wat de Pinkpop bezoeker zelf wil.”

Pinkpop 2020

Pinkpop
Foto: Monique Biermans / Festileaks

Pinkpop is het oudste en grootste festival van Nederland. Elk jaar trekt het festival tienduizenden bezoekers naar Landgraaf. Afgelopen juni vond de 50e editie plaats met Fleetwood Mac, Mumford and Sons en The Cure bovenaan het affiche. Voor Pinkpop 2020 staan onder meer Guns N’ Roses, Red Hot Chili Peppers en Post Malone op het affiche.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 19-21 juni 2020
  • Tickets: Weekendkaarten kosten € 230,-, dagkaarten € 110,-
  • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite

Alvast in de stemming komen? Luister dan naar onze speciale Pinkpop 2020 Spotify-playlist:

Festileaks-chef van alles wat niet met nieuws te maken heeft. Muziekjournalist. Broer van Ed Sheeran, Rupert Grint en alle andere Gingers die je kent. Draait met alle liefde plaatjes onder de naam Thissa. Houdt niet van arrogante mensen, wel van Kanye West.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.