Slipknot naar Graspop, Download en meer

1331
Slipknot 2018

Slipknot-dag vandaag. De band is officieel aangekondigd voor Download, Graspop, Nova Rock en Resurrection Fest.

De geruchten dat Slipknot naar Europa zou afreizen werden gisteren en vanochtend al steeds hardnekkiger. De band was al onofficieel aangekondigd voor Graspop en Rock am Ring / Rock im Park, maar nu zijn de eerste Europese bevestigingen officieel. Download, Graspop, Nova Rock en Resurrection Fest hebben allen de Amerikaanse heavy metalband op het affiche bijgetekend. Ook Rock am Ring / Rock im Park heeft de band inmiddels bevestigd.

Slipknot

slipknot

Slipknot is een Amerikaanse heavy metalband die ontstond in 1995. Het negental brak in 1999 door met het gelijknamige debuutalbum, dat in Amerika tweemaal platinum werd. De band is het meest bekend geworden met anthems als ‘Before I Forget’ en de spectaculaire liveshows. In 2014 bracht de groep hun meest recente album uit met .5: The Gray Chapter. Het album werd opgedragen aan de overleden bassist Paul Gray. De laatste keer dat de band op festivals te bewonderen was stamt alweer uit 2015. Toen waren de Amerikanen op onder meer Graspop, Download en FortaRock te vinden. Volgend jaar keren ze dus terug!

Graspop 2019

Graspop 2018 - Volbeat
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van 21 t/m 23 juni in Dessel, België. Met de bevestiging van Within Temptation en Slipknot is het festival goed uit de startblokken gekomen. De kaartverkoop van Graspop gaat op 27 oktober van start. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Het Belgische festival weet ieder jaar een line-up te presenteren met de grootste namen uit de hardrock- en metalscene. Zo stonden vorig jaar Guns N’ Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne op het affiche, waarmee het festival kon rekenen op een extreem hoog rapportcijfer in het festivalrapport.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.