Advertisement
Rock Werchter
Uitverkocht
30 juni - 3 juli 2022
België
Werchter, België

The Slope vs. North West Walls: hier eet je het lekkerst op Rock Werchter 2019

Ben je op Rock Werchter 2019 en heb je trek? Dan zijn de North West Walls of het veld rondom The Slope toch wel the place to be. Om te beslissen naar welk van de twee jij je het best kunt begeven, gaan wij op onderzoek uit: waar eet je nou écht het lekkerst?

Tussen de optredens door moet er op Rock Werchter af en toe ook nog wat gegeten worden. De gemiddelde festivalganger neemt misschien wel genoegen met een klassiek frietje stoofvlees of een malse hamburger. Dit betekent echter niet dat de keuze beperkt is. Integendeel: het barst van de gevarieerde eetkraampjes rondom The Slope en bij de North West Walls. Probeer bijvoorbeeld eens Libanees bij The Slope of veggie kebab bij de North West Walls!

Maar in welk van deze twee gebieden kun jij het beste terecht? We deden een uitgebreide eettest en vroegen Werchtergangers naar hun mening.

Wraps

North West Walls

Rock Werchter 2019
Photo: Festileaks

Bij North West Walls vind je een kraampje met de meest excentriek genaamde wraps. Zo bestelde Roos een ‘Florence + The Angus’-wrap. “Hij lijkt niet erg groot, maar hij vult erg goed. Er zitten daarnaast allerlei verschillende soorten groente in, dus je hebt ook wel idee dat je na al die porties friet met mayo eindelijk eens iets gezonds eet.”

The Slope

Rock Werchter 2019
Photo: Festileaks

Als je van vlees houdt, dan moet je voor een wrap op The Slope zijn. Janne haalde er een chickenwrap. “Er zit heel veel kip in. Nu vind ik kip wel erg lekker, maar de andere ingrediënten proef je daardoor wat minder, zoals de groente en de saus. Door het relatieve gebrek aan saus is de wrap ook een beetje droog. Ik verwachtte ook niet dat hij nog gegrild zou worden. Een lekkere wrap, maar niet helemaal wat ik ervan hoopte.”

Pasta

North West Walls

Rock Werchter 2019
Photo: Festileaks

Bij de North West Walls heeft Jan een bak pasta carbonara gehaald. Hij is er na zijn eerste paar happen al goed over te spreken. “Er zit veel smaak aan, de pasta is goed doorgekookt en de kaas is lekker. Erg veel spek zit er niet in, maar dat maakt me niet zo veel uit. De saus is ook goed met de pasta gemengd, zodat ik onderin niet alleen nog droge pasta over heb.”

The Slope

Rock Werchter 2019
Photo: Festileaks

De pasta carbonara die bij The Slope te vinden is lijkt in vergelijking net iets minder in de smaak te vallen. Veerle en Britt hebben hem net op: “Je krijgt wel een flinke portie, dus je zit meteen ramvol. Maar voor wat ik van pasta carbonara gewend ben, is deze een beetje smaakloos. Op de bodem zit amper saus, en ik had op wat meer spekjes gehoopt. Gelukkig bieden ze er extra kaas bij aan.”

Exclusieve gerechten

North West Walls

Rock Werchter 2019

Verder is er ook nog genoeg lekkers te eten wat je maar op één van de twee locaties kunt vinden. Zo is er bij North West Walls een heus restaurant met uiteenlopende gerechten op het menu, zoals fish & chips en poké bowls. Ook is er een pannenkoekentent met een handjevol opties aan toppings.

Rock Werchter 2019

Bij North West Walls kun je ook popcorn halen als een lekkere snack, in alle kleuren en smaken. Daarnaast vind je hier tussen alle kebabkraampjes op het terrein de enige vegetarische. Als je van pittig houdt kun je hier ook perfect terecht, want je mag er zo veel srirachasaus bij doen als je wilt.

Rock Werchter 2019

The Slope

Rock Werchter 2019

Bij The Slope is de keuze uit unieke gerechten al helemaal groot. Er is bijvoorbeeld een saladebar waar je zelf kunt samenstellen wat er op je bord terechtkomt met veel opties aan ingrediënten. Ook vind je op The Slope een poffertjeskraam. Renske is dik tevreden: “Je krijgt op zich een prima hoeveelheid poffertjes. Ze zijn van buiten lekker knapperig, en van binnen smeuïg. En je kunt er lekker veel poedersuiker bij doen!”

Rock Werchter 2019

Er is ook een kraampje met Libanese gerechten op The Slope, met keuze uit gerechten als falafel, mezzeschotels, en vleesmixjes. Daarnaast zal menig bezoeker van Rock Werchter af en toe eens behoefte hebben aan een vitamineboost. Hiervoor moet je bij de Freshmarket zijn, waar je diverse soorten fruit, smoothies en versgebakken cakejes kunt kopen.

Rock Werchter 2019

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van grote namen als onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond. Ook kleinere namen krijgen op ‘Werchter’ hun kans om te shinen, zoals Charlotte Gainsbourg.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival:

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur

Joris Bakker

Head of News bij Festileaks. Vaste gast bij Down The Rabbit Hole en Lowlands. De helft van het illustere duo Poezige Popjes. In de top 0,05% van Charli XCX-luisteraars volgens Spotify Wrapped. Initiatiefnemer achter de petitie om van de maandag na ADE een nationale feestdag te maken.

Meer van Joris