Opwarmen voor Rock Werchter: de nieuwe tour van P!nk

Pink P!nk

P!nk staat deze zomer na negen jaar weer op Rock Werchter. Is ze haar streken ondertussen verleerd, of heeft ze er een paar nieuwe bijgeleerd? Ze gaf ons een eerste blik op haar nieuwe show in de Verenigde Staten.

1. Something something setlist

P!nk at BB&T Center, Sunrise, FL, USA Setlist

Aan één stuk door spelen en dan nog eens terugkomen voor een encore: dat is een beetje te gewoon voor P!nk. Haar show puilt uit van de toeters en bellen en daar hoort ook een gepimpte setlist bij. De show bestaat uit meerdere delen, met telkens een video intermezzo. Je kan haar niet beschuldigen van tijdrekken, want ze speelt maar liefst 21 nummers.

2. Veel nieuw, veel oud

Een voordeel van zo veel nummers spelen is dat je je nieuwe album in de verf kan zetten én je ouder werk boven kan halen. Beautiful Trauma spant de kroon, maar P!nk maakt een tour van zowat heel haar carrière. Van Missundaztood en I’m Not Dead naar Fun House en het nieuwe werk.

3. Gewaagde cover

https://www.youtube.com/watch?v=IT6wcxuhqww

P!nk tapt niet enkel uit haar eigen discografie, ze smijt er aan het eind van haar tweede act nog even een gewaagde cover bij: ‘Smells Like Teen Spirit’. Een legendarisch nummer dat elke weide kan laten ontploffen, maar als je het verpest, moet je niet op genade van het publiek rekenen. Benieuwd of we op de Werchterse weide ook Nirvana zullen horen deze zomer.

4. De vloer is lava

https://www.instagram.com/p/Btlg9lZnNDS/

Het podium is niet altijd goed genoeg voor P!nk. In 2010 lanceerde ze zich vanuit een kanon over het publiek van Rock Werchter en het lijkt erop dat ze ook dit jaar haar zweefcapaciteiten zal bovenhalen. Al tijdens het openingsnummer klimt ze in de obsceen grote kroonluchter aan het plafond.

5. Fun ending

https://twitter.com/Pink/status/1100995910551724032

De laatste twee nummers zijn twee hits uit Funhouse. ‘So What’ opent haar encore en na ‘Glitters In The Air’ mag het publiek naar huis om te bekomen van een overweldigende show.

P!NK

Sinds haar debuut in 2000, heeft P!nk (Alecia Moore) maar liefst acht platen uitgebracht en wereldwijd meer dan 60 miljoen albums, 130 miljoen singles en 2,4 miljoen DVD’s verkocht. Ook behaalden veertien van haar singles de top 10 in de Billboard Hot 100 charts, waarvan vier een nummer-1-hit werden. Het is inmiddels bekend dat de zangeres dit jaar haar negende langspeler op de markt brengt.

De rockster is geen vreemde op Europese festivals en staat bekend om de sterke shows die ze daar neerzet. Tijdens haar nieuwe wereldtournee in 2019 zal ze ook Europa aandoen met onder andere optredens op Rock Werchter, in de Johan Cruijff Arena en op het Malieveld.

Rock Werchter 2019

RW2018_Rock Werchter
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons Rock Werchter-forum.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.