Die Antwoord cancelt Tomorrowland 2019

Die Antwoord - Lowlands 2016
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Zuid-Afrikaanse rap-, rave- en technogroep Die Antwoord heeft zijn optreden op het Belgische Tomorrowland af moeten zeggen. De Britse rapper Skepta vervangt Die Antwoord op het festival in Boom, dat over iets meer dan een week plaatsvindt.

In een tweet van de organisatie werd het nieuws wereldkundig gemaakt: Die Antwoord cancelt Tomorrowland. Er is voorlopig geen officiële reden voor de afzegging van de Zuid-Afrikanen, maar de organisatie laat wel weten dat het al een vervanger gevonden heeft in de vorm van Skepta.

Die Antwoord is niet de eerste die Tomorrowland afzegt. A$AP Rocky maakte in een eerder stadium al bekend niet naar Belgieë te kunnen afreizen. De rapper zit namelijk achter de tralies op verdenking van zware mishandeling.

Het officiële bericht van de organisatie vind je hieronder:

Die Antwoord

Die Antwoord - Lowlands 2016
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Die Antwoord is als groep gecreëerd in 2008, bestaande uit Ninja, ¥o-Landi Vi$$er en DJ Hi-Tek. De groep is afkomstig uit Zuid-Afrika. Ze maken een mix van hiphop- en ravemuziek. Het laatste album dateert uit 2016 en heet Mount Ninji and da Nice Time Kid. De grootste hit is ‘I Fink U Freaky’. In 2018 stond de groep nog op verschillende festivals, zoals Lokerse Feesten, Rock En Seine en FM4 Frequency. Dit jaar sierde de band de affiches van onder meer Pinkpop en Rock am Ring.

Tomorrowland 2019

Foto: S. Camelot/ Flickr.com

Tomorrowland vindt ieder jaar twee weekenden achter elkaar plaats in het Belgische Boom. Zowel in het weekend van 19-21 juli als in het weekend van 26-28 juli betreden de grootste elektronische acts de planken van het festival. De komende editie staan onder meer Skepta, The Chainsmokers, Martin Garrix en Oscar and the Wolf op het programma. 

Alle tickets voor het festival zijn op dit moment helaas uitverkocht. Voor meer info over het festival kun je terecht op de website.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2019

Locatie
België
Boom, België
Datum 19-28 juli 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.