Fans bepalen tweede set The National op Pukkelpop 2019

graham_macindoe

Zoals eerder aangekondigd, verzorgt The National volgende maand op Pukkelpop twee shows. Inmiddels is duidelijk dat het optreden op de vrijdag in het teken staat van de nieuwe plaat I Am Easy To Find, terwijl fans de setlist van zondag mogen samenstellen.

De organisatie maakte het concept van het dubbeloptreden van The National aan het einde van de middag bekend via Studio Brussel. Ook kondigde het evenement de komst van Goeie Jongens en Poppy aan. Zij vullen de vrijgekomen spots van Good Charlotte en Code Orange in. Beide groepen moesten hun optreden op Pukkelpop afzeggen. Bovendien verplaatsten de Belgen Billie Eilish al naar de Main Stage.

Via de website van Studio Brussel heb jij tot vrijdag 16 augustus de kans om jouw stem te laten horen. Doe dit dan ook zéker, als je wilt dat de band gedurende zijn tweede bijdrage op Pukkelpop jouw favoriete song speelt.

The National

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. In 2019 brengen de heren in I Am Easy To Find alweer hun achtste studioalbum uit. Deze plaat is de opvolger van Sleep Well Beast, dat in 2017 het levenslicht zag.

De band doet deze zomer diverse festivals aan. Zo treedt de band maar liefst twee keer op Pukkelpop op.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop
Photo: Pukkelpop – JOKKO

Dit jaar vond de 34ste editie van Pukkelpop plaats. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Ontdek alvast wat je kunt verwachten van de show van headliner Twenty One Pilots. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van het Belgische evenement.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt-Kiewit, België
Datum 17-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel