10 tips in de food line-up van Lowlands 2019

1502
Lowlands eten
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Lowlands is niet simpelweg een muziekfestival, maar biedt een totaalbeleving. Naast muziek staat er ook theater, dans, literatuur en film op het programma. En hoewel er misschien veel minder aandacht aan wordt gegeven, is er ook een heuse food line-up. Wij namen de lijst van deelnemers door en tippen je graag 10 parels.

Het blokkenschema en de app van Lowlands 2019 zijn eindelijk beschikbaar. We hebben de moeilijkste clashes van het muziekprogramma al voor je in kaart gebracht. Daarom is het nu hoog tijd om ook de rest van het programma eens door te nemen. Waar moet je absoluut een keer gegeten hebben voordat je weekend in Biddinghuizen voorbij is? We lichten 10 kraampjes voor je uit.

1. Rotisserie

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De rotisserie keert dit jaar terug naar Lowlands! Terwijl jij bij Planet Paradise aan het relaxen bent, wordt de kip aan het spit langzaamaan voor je gegaard. Er zijn ook vegetarische en veganistische opties. Dit alles wordt geserveerd met een mix van aardappelen en groenten. Ideaal als je nog even een stevige maaltijd nodig hebt voordat je een show in de Heineken meepakt.

Locatie: Planet Paradise

2. Indonesian Streetfood

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Bij de Indonesian Streetfood-kraam is de keuze eindeloos, voor zowel vegetariërs als vleeseters. Er is een brede selectie aan broodjes: ga bijvoorbeeld voor een lekker gekruid broodje babi ketjap, een broodje rendang, of misschien zelfs een broodje adam pedis? Zo eet je weer eens iets anders dan een broodje kroket.

Locatie: Alpha

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

3. Koreaans

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Bij deze kraam vind je delicatesses uit alle uithoeken van Korea. Probeer eens een bibimbap, met keuze uit de Bibimbap Vega en Bibimbap Bulgogi. Verder op het menu: BAO BUN Galbi kim-chee, Bulgogi Roll, of Koreaans gemarineerde kipvleugeltjes om je vingers bij af te likken.

Locatie: East Street

4. Cocktails by Bacardi

Festileaks meeting
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Als je het festivalpils even zat bent, kun je op Cape Lowlands terecht. Bij de Hacienda en de kraam van Bacardi haal je de meest verfrissende cocktails. Er is een breed assortiment beschikbaar: van zoet tot zuur, en van sterk tot alcoholvrij.

Locatie: Cape Lowlands

5. Zijpe Stijl – Visafslag

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Fish & chips, makreel, of zeebaars; je vind het allemaal bij viskraam Zijpe Stijl. Welke pescotarische gerechten je nog meer op het menu tegenkomt, is een kwestie van afwachten. De vis van Zijpe Stijl is namelijk zo vers dat het direct van de boot naar het terrein van Lowlands verscheept wordt.

Locatie: Alpha

6. Fruit, Sappen en Salades

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Met alle ongezonde rommel die je lichaam betreedt tijdens een weekendje festivallen, is de kraam met fruit, sappen en salades voor menig bezoeker een verademing. Begin je dag met een portie vitaminen in de vorm van een rijkelijk gevulde salade, een stuk vers fruit of een frisse smoothie in alle geuren en kleuren. Neem bijvoorbeeld een Limona Lisa, een Stawberry Fields of een Spina Turner. Alle opties zijn biologisch en fair trade.

Locatie: Cape Lowlands

7. Syrisch

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Bij Mama’s Keuken, gerund door vluchtelingen uit Syrië, heb je keuze uit een breed scala aan Syrische specialiteiten. Deze foodtruck gelegen aan Cape Lowlands biedt zowel vegetarische als veganistische gerechten.

Locatie: Cape Lowlands

8. Vrij Voedsel

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Zo veel keus aan foodtrucks, en toch kun je even niets vinden dat aan jouw dieetwensen voldoet? Geen nood: bij Vrij Voedsel kun je altijd met een gerust hart een lekker hapje eten, welke allergie je ook moge hebben.

Locatie: Planet Paradise

9. Beer & Cider Market

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De naam zegt het al: bij de Beer & Cider Market haal je de lekkerste speciaalbieren en ciders. Uit de tap of uit de fles, bij het middenplein van Planet Paradise zit je hoe dan ook gebakken voor een verfrissende, vloeibare versnapering.

Locatie: Planet Paradise Middenplein

10. Hans Worst

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Een vaste prik op Lowlands: de Rotdog van Hans Worst. Net als vorig jaar kun je bij de ArmadiLLow je favoriete calorieënbom bestellen. Een hotdog omwikkeld met cheddarkaas en bacon, gegoten in een donkere biersaus. Dit vettige gerecht is de perfecte opvulling als je gezien het blokkenschema de komende zeven uur geen tijd hebt om eten te halen.

Locatie: ArmadiLLow

Lowlands 2019

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.