Vervanger van Lykke Li laat Pohoda 2019 dansen

Pohoda Festival 2018 everything everything
Photo: Ruben den Boer / Festileaks

Dit jaar was Lykke Li een van de headliners van Pohoda 2019. Ze moest echter op het allerlaatste moment haar show afzeggen. Haar vervanger, Sink Ya Teeth, vulde het door de zangeres achtergelaten gat op de Urpiner Stage goed in.

Lykke Li stond gepland als een van de grote namen van Pohoda 2019. De zangeres stond vrijdag echter vast op het vliegveld van Barcelona. Omdat de artiest de volgende dag ook nog een show had op een ander festival had ze geen tijd meer om naar het evenement in Slowakije te komen en cancelde ze haar show. De zangeres staat op weinig festivals deze zomer. We spraken de boeker van Pohoda, Michel Kaščák, over hoe hij Lykke Li op zijn podium kreeg.

Het gat op de Urpiner Stage werd ingevuld door de band Sink Ya Teeth. De groep trad eerder die dag ook al op op het festival. Net zoals De Staat dat deed op Pinkpop 2016. De zangeres van de band biechtte nog op dat ze al een fles wijn achter de kiezen had toen ze hoorde dat ze nogmaals op moest treden.

Het was dansen geblazen met de Britse band. Hoewel het duidelijk was dat de band niet voorbereid was op een headlineshow, wisten ze met hun positieve vibe nog veel voetjes van de vloer te krijgen.

Lykke Li

Lykke Li Shoot Black White 2011

Lykke Li is een Zweedse singer-songwriter. We kennen haar natuurlijk van haar grote hit ‘I Follow Rivers’ uit 2011. Ze bracht in 2008 haar eerste album uit genaamd Youth Novels en deze plaat kreeg lovende recensies. Ze zou deze zomer te zien zijn op een festival in Slowakije, maar dat optreden heeft ze op het laatste moment af moeten zeggen. De afgelopen jaren stond ze ook op onder meer Coachella, Flow Festival en Best Kept Secret

Pohoda 2019

Pohoda Festival
Sam Kragtwijk/Festileaks

Het Pohoda festival vindt plaats nabij de stad Trenčín in Slowakije, waar het lokale vliegveld jaarlijks wordt omgetoverd tot festivallocatie. Dit weekend vindt de 23e editie van het festival plaats. Onder meer Lianne La HavasMura MasaJeff Mills, The 1975 en Liam Gallagher staan op het affiche.

Meer informatie over het festival vind je op de officiële website. Wil je weten hoe het festival vorig jaar verliep? Check daarvoor het Festivalrapport.

Pohoda Festival Logo

Pohoda Festival 2023

Locatie
Slowakije
Trencín, Slowakije
Datum 6-8 juli 2023
Line-up
Jamie xx
Sofi Tukker
Wet Leg
Tickets Kopen