5 dingen die we verwachten van Janelle Monáe op Down The Rabbit Hole 2019

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Het was verschrikkelijk lang wachten, maar vandaag openen de poorten van Down The Rabbit Hole zich dan echt. Met zoveel moois op het programma zal het ongetwijfeld weer een weekend vol hoogtepunten worden. Een van die hoogtepunten is de afsluiter van het weekend: Janelle Monáe. Om alvast warm te worden kijken we vooruit naar haar show.

1. Een Dirty setlist

Janelle Monáe Setlist Glastonbury Festival 2019 2019

Dat het grootste gedeelte van Janelle’s setlist bestaat uit nummers van haar laatste album Dirty Computer, zal weinigen verbazen. Met dit album brak ze echt door bij het grote publiek en dit is natuurlijk de reden dat ze hier nu staat. Het is dan ook alles behalve vervelend, want met hitjes als ‘Pynk’, ‘I Got The Juice’, ‘Django Jane’ en natuurlijk de instant classic ‘Make Me Feel’ kun je je heupen heerlijk losgooien!

2. The Moves Like Jackson

Tijdens de intro van ‘Make Me Feel’ op Glastonbury en Coachella laat Janelle Monáe even zien wat voor dansmoves ze in huis heeft. De routine is een duidelijke knipoog naar Michael Jacksons ‘The Way You Make Me Feel’ en bijbehorende videoclip en het maakt duidelijk dat de King of Pop eindelijk zijn gelijke heeft gevonden qua dansmoves. Het nummer zelf is overigens deels een hommage aan Prince, naar wie Janelle erg opkeek.

3. Dress to Impress

Maar naast slicke dansmoves bestaat een show van Janelle ook uit opvallende outfits. Zo komen er extravagante en kleurrijke kledingstukken voorbij. De meest opvallende is toch wel de vaginabroek tijdens ‘Pynk’. Hier komt de zangeres met al haar danseressen op het podium met broeken aan waar vaginalippen op te zien zijn. Tijdens dit nummer wordt dan ook heel toepasselijk gezongen: “Pink like the inside of your, baby”.

4. Feministische boodschappen

De feministische statements zijn naast de vaginabroek in veel meer dingen te vinden. Zo is de rap aan het einde van Q.U.E.E.N. een lang statement over de onderdrukte rol van vrouwen en Afro-Amerikanen. De rap oogstte veel bewondering; een journalist noemde het zelfs “the hottest rap verse since ‘Control’ of Kendrick”. Maar ook nummers als ‘Django Jane’, ‘Make Me Feel’ en dus ‘Pynk’ zitten vol verwijzingen naar de rol van de vrouw in de maatschappij, waarmee Janelle een diepere laag toevoegt aan haar shows.

5. Heel veel dansen

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

@janellemonae and @lupitanyongo grooving on stage ??? #pride #gotthejuice #dirtycomputer #dirtycomputertour #janellemonae #lupitanyongo

Een bericht gedeeld door Jo Jacobson (artist) (@jojartwork) op

Tijdens de show heb je echter weinig tijd om na te denken over al die politieke boodschappen, want de zangeres stoomt voor meer dan een uur onverstoorbaar door. De ene dansbare hit na de andere volgt en je benen zullen het bloed daarom harder nodig hebben dan je hersenen. Een optreden van Janelle Monáe wordt gegarandeerd met de voetjes van de vloer!

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2019?

Down The Rabbit Hole 2016
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Was jij op Down The Rabbit Hole dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

Janelle Monáe

Janelle Monae
Photo: JUCO

Janelle Monáe is een Amerikaanse soul- en r&b-zangeres. Ze is sinds 2003 actief in de muziekindustrie en kent haar eerste succes in 2008 met de EP Metropolis: Suite I (The Chase). Monáe breekt echter pas tien jaar later definitief door bij het grote publiek met het alom geprezen Dirty Computer. Met hits als ‘Make Me Feel’, ‘I Like That’ en ‘Pynk (feat. Grimes)’ verovert ze inmiddels de hele wereld.

In 2019 gaat Monáe weer op tour. Zo geeft ze in 2019 onder andere optredens op CoachellaPrimavera SoundGlastonbury en Down The Rabbit Hole.

Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2017

In 2019 is Down The Rabbit Hole alweer toe aan zijn zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen