Dit zijn alle winnaars van de Festileaks Festival Awards van 2019

Balaton Sound
Photo: Rockstar Photographers

Festileaks heeft vandaag de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2019 bekendgemaakt, dé publieksprijzen voor Europese festivals. Al met al zijn ruim 14.000 stemmen uitgebracht voor 51 verschillende evenementen. Grote winnaar is Down The Rabbit Hole, ook zijn er prijzen voor Zwarte Cross en Best Kept Secret.

Duizenden festivalbezoekers beoordeelden festivals door heel Europa op de zeven onderdelen van de festivalbeleving. De Festileaks Festival Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de grootste uitblinkers in deze zeven categorieën. Dit zijn de winnaars van de Festileaks Festival Awards 2019. Klik op een categorie voor de Top 5 en het juryrapport.

Beste Line-up:Primavera Sound, Spanje (8.9)
Beste Randprogramma:Zwarte Cross, Nederland (8.2)
Beste Sfeer: Down The Rabbit Hole, Nederland (9.1)
Beste Eten & Drinken: Best Kept Secret, Nederland (8.4)
Beste Locatie:Melt Festival, Duitsland (9.4)
Beste Logistiek:Down The Rabbit Hole, Nederland (8.3)
Meest Duurzaam: Pohoda, Slowakije (8.9)

The National beste festivalact

Naast festivals vielen vorige week ook al artiesten in de prijzen. The National werd namelijk door het publiek verkozen tot Festivalact van het Jaar 2019, verder bestaat de top 3 uit The Cure en Tame Impala. Dit jaar kon je voor het eerst de volledige Festivalacts Top 100 beluisteren op de radio via KINK. Heb je de uitzending gemist? Wees dan niet getreurd: je kunt de lijst nu terugluisteren op Spotify. Dus ben je benieuwd naar de rest van de lijst? Abonneer je dan nu op de playlist en geniet!

Over de Festileaks Festival Awards

publieksprijzen
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Door middel van rapportcijfers vroegen wij de festivalgangers op 51 festivals verspreid over heel Europa, naar hun beoordeling in de zeven belangrijkste categorieën van de festivalbeleving: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken, logistiek en – nieuw dit jaar – duurzaamheid. Festileaks biedt daarmee tegenwicht aan de industrieprijzen die door vakjury’s worden toegekend. In 2019 werden opnieuw de grootste festivals van Europa beoordeeld, zowel dicht bij huis (Pinkpop, Lowlands) als internationaal prestigieuze festivals als Lollapalooza, Mad Cool, Rock Werchter en Sziget.

Festileaks.com is de online ontmoetingsplek voor het verkrijgen en delen van de laatste nieuwtjes, geruchten en ervaringen van en over festivals en evenementen. Na de winst in 2018, is de festivalwebsite ook in 2019 weer genomineerd voor Website van het Jaar

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.