Advertisement

9 feitjes over Nirwana Tuinfeest en bier

IPA-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Er is weinig wat de handen zo lekker in elkaar slaat als Nirwana Tuinfeest en, jawel, bier! De goudgele rakker weet zijn weg goed te vinden in het Brabantse Lierop. Maar hoeveel bier kleppen de Nirwana-gangers weg in een weekend? En in hoeveel bekers verspreidt zich over de weide?

Is er iets lekkerder dan een ijskoude pilsje in de heerlijke zon terwijl de geur van van de festivalweide voorbij briest? Op Nirwana Tuinfeest is er geen gebrek aan. Er is genoeg te vertappen en ook genoeg weg te storten: 9 feitjes over Nirwana Tuinfeest en bier!

Biertje? Doe er maar twee!

Bonnen-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Een bijdrage aan de lege fusten op Nirwana Tuinfeest kost je geen nier. Op Nirwana Tuinfeest krijg je voor € 2,50 een biertje, in de voorverkoop zelfs voor €2,25. Dus doe er dan maar voor elke hand één!

Bieroase

Biergarten-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Even verdwijnen op Nirwana Tuinfeest kan in de speciaalbier bar. Met 7 verschillende, elk jaar door een expertise-team, uitgezochte speciaalbieren is het een bieroase op de weide. Ook is er een vinylspinner die jouw voorziet van perfecte hitjes tijdens het genieten.

8,25 liter de neus

Vrijwilligers-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Op Nirwana Tuinfeest luisten ze wel een pilsje. Een nette 33.000 liter pils wordt er doorheen getapt in Lierop. Ook bij de speciaalbierbar hebben ze het druk met het wisselen van fusten. 80 fusten speciaalbier van 20 Liter (= 3200 liter!) vliegen over de bar.

Weg met kartonnen draagtrays

Draagtray-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Geïntroduceerd vanwege rommel op het festivalterrein: de Grolsch Biertray. Makkelijk op te bergen in je kontzak en transporteur van 5 drankjes tegenlijk. Te koop voor één bon, maar ook in te ruilen tegen één bon.

Bekers

Bekers-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Bij een hoop drank is er uiteraard ook nood aan bekers. De festivalgangers in Lierop gebruiken jaarlijks een flinke 150.000 plastic bekers. 75.000 voor de linkerhand en 75.000 voor in de rechterhand!

Grolsch

Bier-1-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Na een lange band met de Brabantse bierleverancier Bavaria is Nirwana Tuinfeest overgestapt op een ”buitenlands” biermerk: Grolsch. Het gehele weekend zijn er Grolsch-proffesionals op het terrein om er voor te zorgen dat er niks anders dan perfect bier uit de leidingen komt.

Bier, bier en nog eens (alcoholvrij) bier!

Speciaalbier-2-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Alleen verkrijgbaar in de speciaalbier bar, de alcoholvrije pils van Grolsch. De perfecte oplossing voor het verstandige flesje water tussendoor en voor dé bob, en alle anderen genaamd Bob, een uitstekende vervanger.

Bierschenkers

Speciaalbier-1-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Elk dag staan er zo’n 100 bierschenkers klaar achter de tap. De vrijwilligers hebben maar één missie: ervoor zorgen dat niemand last heeft van een droge nek.

Nirwana speciaalbierglas

IPA-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Drink je speciaalbier in niet in een plastic beker maar gewoon, zoals het hoort, in een glas. Nirwana Tuinfeest heeft zelfs hun eigen speciaalbier glas. Op borg voor twee bonnen, maar voor 5 euro neem je deze souvenir ook mee naar je eigen tuin.

Ben jij aanwezig op Nirwana Tuinfeest?

Ben jij op Nirwana Tuinfeest dit jaar? en hoe vind je het? Laat je stem hier achter en dan maken wij in september de balans op. Dan worden de Festileaks Festival Awards uitgereikt en worden de tofste festivals van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”nirwana-tuinfeest”]

Nirwana Tuinfeest 2019

Nirwana Tuinfeest 2019 vindt plaats op 9, 10 en 11 augustus in het Brabantse Lierop. Het festival wordt voor de 44e keer gehouden. Afgelopen editie stonden onder andere K’s ChoiceKraantje Pappie en Triggerfinger op het affiche. Dit jaar is het onder meer de beurt aan De Jeugd Van Tegenwoordig, Novastar en The Wombats.

Tickets voor het festival zijn al te koop via de website. Een dagkaartje voor de vrijdag kost je € 38,- en voor € 66,- krijg je het hele weekend toegang. De zondag is gratis en is gevuld met tribute en coverbands. Combitickets en zaterdagtickets zijn inmiddels uitverkocht.


Nirwana Tuinfeest Logo

Nirwana Tuinfeest 2024

Locatie
Nederland
Lierop, Nederland
Datum 9-11 augustus 2024
Tickets Dagkaarten vanaf €47.5. Combitickets vanaf €85. Kopen