Advertisement

5 redenen waarom Nirwana Tuinfeest het typische Brabantse festival is

Voor maar liefst de 44e (!) keer vindt het festival Nirwana Tuinfeest plaats in het Brabantse Lierop. Het festival staat erom bekend dat ze maar al te graag de Brabantse cultuur willen verspreiden. In welke uithoeken van de weide vinden we Brabant terug?

1. ”’ne worstebrooike”

Worstenbroodje-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Op Nirwana Tuinfeest is er geen ontkomen aan: het Brabantse worstenbroodje. Wereldwijd bekend als één van de boegbeelden van de Brabantse cultuur. In Lierop willen ze dan ook alleen de allerbeste lokale worstenbroodjes van Zuid-Oost Brabant.

2. ”Carnaval”

Carnaval-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Eén week per jaar? Nee, altijd! Net als Limburgers houden Brabanders zich graag bezig met verkleden. Ook op Nirwana Tuinfeest is er geen ontkomen aan. Een panda, een piraat en een sinterklaas; laten we het voor het gemak maar zomercarnaval noemen.

3. ”Oit de weeg”

Gezegdes-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

”Agget mar luuk eet” of ”da gaot as un flutje van ‘ne cent”: het Brabantse dialect is over de gehele weide te horen. ”Dè minde nie?” Jazeker minde we dat. Kenmerkend voor de provincie, niet alleen door New Kids, is het ook een van de dingen waar ze het meest trots op zijn. Dan rest mij nog maar een ding: ”ge ken de groete uit broabant kreége!”

4. ”Friet!”

Friet-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Het mag dan wel een van de meest bevochten discussie’s zijn in de geschiedenis van de Nederlandse cultuur, maar hier onder de rivieren hebben ze het antwoord klaarliggen: Friet. Geen patat, maar gewoon friet. Zoals het hoort.

5. ”Kai gezellig!”

Sfeer-1-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Misschien niet fysiek meetbaar, maar wel sterk merkbaar: De gemoedelijke sfeer binnen de Brabantse cultuur. Bier in de ene hand, goede zin in de andere. Voor een duwtje krijg je een knuffel en als je een praatje maakt ben je al helemaal vereeuwigd in de herinneringen van die gezellige Nirwana-gangers.

Nirwana Tuinfeest 2019

Nirwana Tuinfeest 2019 vindt plaats op 9, 10 en 11 augustus in het Brabantse Lierop. Het festival wordt voor de 44e keer gehouden. Afgelopen editie stonden onder andere K’s ChoiceKraantje Pappie en Triggerfinger op het affiche. Dit jaar is het onder meer de beurt aan De Jeugd Van Tegenwoordig, Novastar en The Wombats.

Tickets voor het festival zijn al te koop via de website. Een dagkaartje voor de vrijdag kost je € 38,- en voor € 66,- krijg je het hele weekend toegang. De zondag is gratis en is gevuld met tribute en coverbands. Combitickets en zaterdagtickets zijn inmiddels uitverkocht.

Ben jij aanwezig op Nirwana Tuinfeest?

Ben jij op Nirwana Tuinfeest dit jaar? en hoe vind je het? Laat je stem hier achter en dan maken wij in september de balans op. Dan worden de Festileaks Festival Awards uitgereikt en worden de tofste festivals van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”nirwana-tuinfeest”]

Nirwana Tuinfeest Logo

Nirwana Tuinfeest 2024

Locatie
Nederland
Lierop, Nederland
Datum 9-11 augustus 2024
Tickets Dagkaarten vanaf €47.5. Combitickets vanaf €85. Kopen