Nirwana Tuinfeest: Een oase in festivallandschap

Aangekomen bij editie 44 is Nirwana Tuinfeest een van de langstlopende festivals in Nederland. Het kleinere festival kenmerkt zich door de enorme hoeveelheid gezelligheid en het voortzetten van Brabantse traditie’s. Maar daarnaast heeft het Lieropse festival nog heel veel meer te bieden.

De festivalweide van het Lieropse festival is naast de Brabantse gemoedelijkheid rijk aan elementen die ervoor zorgen dat jouw weekend niet beter kan. Met het gevoel van een achtertuin en een plek die je ook samen met de kinderen kunt bezoeken is het een ware oase in het festivallandschap.

Het Tuinfeest

Op Nirwana Tuinfeest is het nagenoeg onmogelijk om je niet in eigen achtertuin te wanen. De mainstage valt magnificient tussen de bomen op het terrein en de geur van een buurtbarbeque bestormt je neus. Daarnaast voelt het alsof iedereen op het festival bevriend met je is en jij bevriend bent met iedereen.

Chill out

Haal de Fatboy maar uit de schuur want in Lierop is er genoeg te relaxen. Familie’s en groepen vrienden zijn te vinden op de grasveldjes tussen de podia’s waar ze heerlijk genieten van de rust en gemoedelijkheid op Nirwana Tuinfeest. Onderuitgezakt met een drankje komen de Nirwana-gangers compleet tot rust.

De speciaalbier bar

Biergarten-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Als je even uitgekeken bent op de ijskoude pilsjes van Grolsch kun je jezelf vrij snel keren richting de speciaalbier bar in de hoek van de weide. De bar biedt genoeg zitplekken waar je heerlijk kunt genieten van zeven verschillende soorten bier. De speciaalbiertjes worden elke jaar door een groep professionals geselecteerd en op de kaart gezet. Met de Nirwana-speciaalbierglazen en de vinyl DJ is een geslaagde tijd gegarandeerd.

Groot door klein te blijven

Nirwana Tuinfeest is in 2019 toe aan de 44e editie. Dat maakt het één van de langstlopende festivals in Nederland. Toch is de grootheid van het Lieropse festival niet te merken in de bezoekersaantallen. Het festival verkoopt standaard uit en met 4.000 bezoekers blijft het gevoel van een dorpsfeest sterk proefbaar.

Keuze’s, keuze’s, niet op Nirwana Tuinfeest

Clashes-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

Met twee podia heeft Nirwana Tuinfeest een van de grootste festivaldillema’s geëlimineerd: Clashes. Je in hoeken wringen om alles te zien is niet nodig om Nirwana Tuinfeest. De mainstage en de tentstage wisselen elkaar haarfijn af. Met 5 minuten tussen de acts op de podia kan er rustig verplaats worden wat ergernissen en conflicten uit de weg helpt.

Zondag kindermiddag

Kinderen-Nirwana-2019
Photo: Ian Geerts / Festileaks

De zondag in Lierop is vrij toegankelijk voor iedereen, dus ook kinderen. Ouders komen dan ook gezellig met de kids de weide verkennen. Bescheiden verstopt achter de speciaalbier bar vind je een speelwalhalla in Brabant: Het kindermiddagpark op Nirwana Tuinfeest. Vol met springkussens, een heuse klimtoren en allerlei andere randactiviteit is het een paradijs voor je kinderen.

Ben jij aanwezig op Nirwana Tuinfeest?

Ben jij op Nirwana Tuinfeest dit jaar? en hoe vind je het? Laat je stem hier achter en dan maken wij in september de balans op. Dan worden de Festileaks Festival Awards uitgereikt en worden de tofste festivals van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”nirwana-tuinfeest”]

Nirwana Tuinfeest 2019

Nirwana Tuinfeest 2019 vindt plaats op 9, 10 en 11 augustus in het Brabantse Lierop. Het festival wordt voor de 44e keer gehouden. Afgelopen editie stonden onder andere K’s ChoiceKraantje Pappie en Triggerfinger op het affiche. Dit jaar is het onder meer de beurt aan De Jeugd Van Tegenwoordig, Novastar en The Wombats.

Tickets voor het festival zijn al te koop via de website. Een dagkaartje voor de vrijdag kost je € 38,- en voor € 66,- krijg je het hele weekend toegang. De zondag is gratis en is gevuld met tribute en coverbands. Combitickets en zaterdagtickets zijn inmiddels uitverkocht.

Nirwana Tuinfeest Logo

Nirwana Tuinfeest 2024

Locatie
Nederland
Lierop, Nederland
Datum 9-11 augustus 2024
Tickets Dagkaarten vanaf €47.5. Combitickets vanaf €85. Kopen