5 acts die Nirwana Tuinfeest het bezoeken waard maken

In het Brabantse Lierop vindt op 9, 10 en 11 augustus voor de 44e (!) keer Nirwana Tuinfeest plaats. De line-up is compleet, dus de voorpret kan beginnen. Met deze vijf opvallende boekingen is een onvergetelijk weekend gegarandeerd!

Zoals een uit de hand gelopen tuinfeest betaamt, staat ook bij Nirwana de gezelligheid voorop. Toch is ook een diverse line-up inmiddels een zekerheidje geworden. Dit jaar staan onder andere Pennywise, De Jeugd Van Tegenwoordig en talloze ijzersterke coverbands, op de planken in Lierop, maar wat zijn nu de echte parels van het affiche?

Vrijdag – The Darkness

Wat hebben AC/DC, Queen en Thin Lizzy met elkaar gemeen? Ze zijn alle drie inspiratiebronnen voor The Darkness. Gewapend met leren broeken, lange lokken en Gibson Les Pauls trekken ze op Nirwana Tuinfeest ten strijde om een enorme portie glamrock in je oren te blazen. Laat je stem horen tijdens I Believe In A Thing Called Love, als je het aan kunt!

Vrijdag – Heideroosjes

Foto: Yvon van Horck

Na jaren afwezigheid zijn ze terug, hard terug. De Nederlandse punksensatie onder leiding van Marco Roelofs, die dit jaar haar 30-jarig jubileum viert met een reünie-tour, stopt ook in Lierop. Ze stonden al vijf keer eerder op Nirwana Tuinfeest en mogen zich daarmee met recht de festivalveteranen noemen. Smelt samen met De Heideroosjes de paashaas!

Zaterdag – Brass Against

Het systeem willen ze omver blazen met blazers, dat is het motto van Brass Against. Het Amerikaanse collectief speelt covers van onder andere Rage Against The Machine, Beastie Boys, Tool en Led Zeppelin met als hoofddoel: Politieke verandering. Naast rock is Brass Against ook niet bang om hiphop te spelen. Daarmee is de groep niet bepaald je doorsnee coverbandje. Een unieke boeking op Nirwana Tuinfeest!

Zaterdag – The Wombats

The Wombats

Na een succesvolle show in popzaal 013 in februari komen de Britten terug naar Nederland voor slechts één festival: Nirwana Tuinfeest. Met een nieuwe album onder de arm gaan ze op de zaterdagavond het publiek in Lierop voorzien van pure Britse indierock. En mega-hit Let’s Dance To Joy Division gaat zeker niet overgeslagen worden. Dit is je enige kans om The Wombats dit jaar op een Nederlands festival te spotten!

Zaterdag – Gogol Bordello

Een ondenkbare combinatie: Punk en gypsy. Toch krijgt het New Yorkse collectief Gogol Bordello het knap voor elkaar om beide genres te verenigen. Met opzwepende balkanmuziek gaat iedereen met de voetjes van de vloer. Voor de tweede keer betreden ze het podium van Nirwana Tuinfeest en als afsluiter van de zaterdag beloven ze de tent nog één keer op zijn kop te zetten.

Nirwana Tuinfeest

Nirwana Tuinfeest 2019 vindt plaats op 9, 10 en 11 augustus in het Brabantse Lierop. Het festival wordt voor de 44e keer gehouden. Afgelopen editie stonden onder andere K’s ChoiceKraantje Pappie en Triggerfinger op het affiche. Dit jaar is het onder meer de beurt aan De Jeugd Van Tegenwoordig, Novastar en The Wombats.

Tickets voor het festival zijn al te koop via de website. Een dagkaartje voor de vrijdag kost je € 38,- en voor € 66,- krijg je het hele weekend toegang. De zondag is gratis en is gevuld met tribute en coverbands. Combitickets en zaterdagtickets zijn inmiddels uitverkocht.

Nirwana Tuinfeest Logo

Nirwana Tuinfeest 2023

Locatie
Nederland
Lierop, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
White Lies
Wolfmother
Tickets Dagkaarten vanaf €42.5. Combitickets vanaf €75. Kopen