10 must do’s op Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2018
Photo: Festileaks

Naast alle geweldige muziek op Pukkelpop, zijn er nog vele andere manieren om je te vermaken op het festival! Van metalyoga tot aan tekensafari en nog veel meer; dit zijn de 10 must do’s op Pukkelpop 2019!

1. Ga op tekensafari

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Zin om je tekenkunsten een kans te geven op Pukkelpop? Ga met een safaribegeleider op pad en zet alles wat je ziet op papier! Het mooie festivallandschap, de gekste festivalgangers of je idool. Met deze tekencursus neem je geheid je eigen Rembrandt mee naar huis!

2. Maak je eigen lied bij POPSONG-GENERATOR

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Inspiratie gekregen van het te gekke muziekprogramma? Bij POPSONG-GENERATOR maak je jouw eigen wereldhits. Door aan een rad te draaien, zet je de songteksten in elkaar, die vervolgens in een al bestaande fragmenten worden geknald. Bekijk de popcultuur met een ironische en kritische blik en loop de deur uit met je eigen hit!

3. Doe mee aan Metalyoga

https://www.instagram.com/p/Bz-9SvXFKrg/

Wie zegt dat yoga alleen om rust, balans en stilte draait? De befaamde Metalyoga is ook dit jaar op Pukkelpop. Zoals de naam zegt, is dit een andere vorm van yoga. Doe mee aan de pittige en intense oefeningen op toepasselijke muziek. En vergeet niet een biertje mee te nemen!

4. Ervaar het festival vanuit een ander perspectief met Peri-Masks

https://www.instagram.com/p/BRTGxuggA9V/

Met het project ‘Peri-Masks‘ van Benjamin Vanderwalle word je manier van waarneming mede-bestuurd door een analoge camera. Je hebt dan ook zelf een ‘mask’ op je hoofd en kijkt door een camera. Je kan alles normaal om je heen zien, maar de camera kan het perspectief ineens veranderen naar de hoogte van je buik of juist zo hoog als een vogel. Met dit project wilt de kunstenaar festivalgangers bewuster maken van de plek waar ze op dat moment zijn.

5. Werk met je verbeeldingskracht bij ‘Kijken met je oren’

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Bij het bijzondere project ‘Kijken met je oren‘ doe je een oogmasker en koptelefoon op. Vervolgens word je in een reis meegenomen; je hoort een precieze en mooie beschrijving van een kunstwerk. Het is de bedoeling dat je met je verbeeldingskracht het kunstwerk helemaal voor je ziet. Aan het einde van het verhaal staat het echt kunstwerk voor je. Klopt het met wat jij met je verbeeldingskracht had gemaakt?

6. Bezoek de ultieme chillplek ‘Cloud 9’

Kijk je ogen uit en kom even tot rust bij ‘Cloud 9‘. Bij deze opblaasbare installatie, die op een wolk lijkt, is het letterlijk alsof je even in de hemel ligt te chillen – maar dan op Pukkelpop. De VR experience neemt je mee naar een andere wereld. Perfect om even bij te komen van al het dansen!

7. Roeien met onze eigen Cora en Flora van Mora

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Heimwee naar huis of gewoon zin in een Hollands feestje? Dan is ‘Roeien met Cora & Flora‘ de rave waar jij bij moet zijn! Bij Petit Bazar kun je kroketten van Mora uit de muur scoren en dansen op allerlei Hollandse hits. En dat samen met Cora en Flora. Hollandse Gezelligheid gegarandeerd.

8. Lees en eet fortunes cookies met een twist

Met ‘Fortune Cookies‘ breek je (zoals je gewend bent) een gelukskoekje, maar de boodschap die erin zit gaat niet over jouw toekomstige geluk. Pablo Cepeda is het brein achter dit project. In de koekjes lees je confronterende situaties waar je als immigrant mee te maken kan hebben. Wat komt er allemaal bij kijken om een nieuw leven in een ander land op te bouwen? De koekjes vertellen het je.

9. Laat je verrassen bij de voorstelling ‘The Path to Eudaimonia’

https://www.instagram.com/p/Bpt3SEGjoQz/

Rapper/producer Thomas Lambrechts en danser Ebe Meyncken gaan een indrukwekkende performance neerzetten op Pukkelpop over de zoektocht naar jezelf. Door gebruik te maken van teksten, visuals, geluid en natuurlijk dans, ‘The Path to Eudaimonia‘ is gegarandeerd iets wat je wilt zien!

10. Je ziel inruilen voor een ijsje bij The Ice Cream Guy

https://www.instagram.com/p/BsYPXBXliuf/?hl=nl

Hoe ver wilt men tegenwoordig gaan om hun ziel te verkopen? Hoeveel kan kunst in deze moderne tijd kosten? Met dit soort vraagstukken word je geconfronteerd bij ‘The Ice Cream Guy‘ In deze ijszaak zie je allerlei bijzondere soorten en mooie ijsjes, maar wel tegen een bepaalde prijs. Neem een nieuw manier van denken mee naar huis of verkoop je ziel voor een ijsje!

Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2018
Photo: Pukkelpop

Dit jaar vond de 34ste editie van Pukkelpop plaats. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Ontdek alvast wat je kunt verwachten van de show van headliner Twenty One Pilots. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2023

Locatie
België
Hasselt-Kiewit, België
Datum 17-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra