Boiler Room staat voor oogstrelende lasershow op Pukkelpop

Pukkelpop 2019
Photo: Michel Stempher / Festileaks

De Boiler Room, is dat een plek waar de boiler je voorziet van een heerlijk warme straal douchewater, om bij te komen van de hevige regenval? Fout, de Boiler Room is een groot podium op Pukkelpop, waar festivalgangers van vroeg tot heel laat kunnen swingen op dancemuziek. Dit jaar pakt de organisatie van het Belgische festival extra groot uit: liefst 320 lasers zijn neergezet in de tent! De hoogste tijd om te kijken hoe dat er in het echt uitziet.

Van The Black Madonna tot Stephan Bodzin en van Amelie Lens tot Sigma: de grootste namen uit de dancescene komen samen in de Boiler Room om er een ongekend feest van te maken. Met de honderden lasers die al deze acts tot hun beschikking hebben, belooft het een gekkenhuis te worden. We brengen een ode aan dit stralende podium.

Wereldrecord lasers in Boiler Room

Al voordat Pukkelpop van start ging, teasede de organisatie een magische beleving. Met niet minder dan 320 lasers in de Boiler Room wordt er zelfs een wereldrecord gevestigd. In het Guinness Book of World Records leren we dat het record tot dit weekend in handen was van Las Vegas. Het Convention Center van de grootste gokstad ter wereld telde twee jaar geleden 314 lasers. Groots, grootser, Boiler Room.

Deze lasers staan garant voor magische plaatjes…

https://www.instagram.com/p/B1RpEl9Co30/?igshid=16ndv6gjrqci9

Deze prachtige foto van de lasers is zaterdagavond gemaakt, tijdens de set van Honey Dijon. Het is met het blote oog niet meer te tellen hoeveel laserstralen er nou zijn. Je zou haast denken dat je in Mission Impossible bent beland.

… en nóg indrukwekkendere videobeelden

https://www.instagram.com/p/B1RvB1BA2vh/?igshid=si4h8vvlftq3

The Black Madonna is ook zonder lasers natuurlijk al zeer de moeite waard, maar omringd door 320 lichtstralen stijgt de set tot ongekende hoogte. Omringd door een kleurrijk lichtpalet weet je eigenlijk van gekheid niet meer waar je moet kijken. “I’m not sure they have quite enough lasers here”. Weet je het zeker sigs4ly?

Ook van buitenaf is de Boiler Room weergaloos

GIF Boiler Room@ Pukkelpop 2019
Photo credit: Michel Stempher / Festileaks

De lasers zijn niet uitsluitend te zien ín de Boiler Room. Ook van erbuiten is de lichtshow een adembenemend schouwspel. Dus zelfs als de tent helemaal vol is voor jouw favoriete dance-optreden, brengen de zwierende laserstralen je ongetwijfeld in vervoering.

De Boilerwattes?

Ondanks al het indrukwekkende beeldmateriaal heeft nog niet iedereen het licht gezien. Vooral de naam ‘Boiler Room’ roept nogal wat vragen op. We raden je aan toch maar eens een kijkje gaan nemen Jan. Nooit. Genoeg. Lasers.

Ben jij aanwezig op Pukkelpop 2019?

Was jij op Pukkelpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”pukkelpop”]

Pukkelpop 2019

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Dit jaar vond de 34ste editie van Pukkelpop plaats. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. Op Pukkelpop 2019 sieren onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The National (2x) het affiche. Ontdek alvast wat je kunt verwachten van de show van headliner Twenty One Pilots. Verder maakt het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer informatie check je de officiële site van het festival.

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel