Lowlands
Uitverkocht
19-21 augustus 2022
Nederland
Biddinghuizen, Nederland

Hoe overleef ik… Sziget én Lowlands 2019?

Lowlands
Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Sommige festivalgangers weten niet van ophouden. Dat geldt zéker voor de strijders die van Sziget in Hongarije meteen doorbeuken naar Lowlands in ons eigen Biddinghuizen. Ruim 1350 kilometer scheidt beide epicentra. Wanneer de rook op het Óbudai-eiland nog nauwelijks is opgetrokken, openen alweer de poorten van Lowlands. En toen stonden deze helden alweer aan deur te rammelen. Ze leggen uit hoe je deze dubbelslag overleeft.

Amber

Foto: Festileaks.com / Boudewijn Boes

“Sziget bestond alleen maar uit hoogtepunten met Foo Fighters als toppunt. Het was écht een leuke week. We zijn vanuit Hongarije naar Duitsland gevlogen. We hebben toen een nachtje in een normaal bed geslapen en reisden via Duitsland naar Lowlands. Nu ik hier sta voel ik me opvallend goed met veel energie. Er staan hier zoveel acts die ik nog wil zien. Ik overleef dit dankzij dat ene nachtje in een normaal bed, het eten van vitamines en door goed voor mezelf te zorgen.”

Job

Foto: Festileaks.com / Boudewijn Boes

“Sziget was legendarisch. Zelfs na zes edities begint het niet te vervelen. Het is een ware uitputtingsslag en ik heb het er helemaal voor over. Woensdagavond ben ik teruggekomen naar Nederland. Donderdagochtend gingen we linea recta door naar mijn eerste Lowlands. Mijn advies: powernapjes. Leg dat luchtbed buiten de tent en pak een paar uurtjes extra slaap.”

Janne

Foto: Festileaks.com / Boudewijn Boes

“Sziget was gezellig – én stoffig. Het leukst was de bosparty. Ze hadden elke avond dezelfde afspeellijst. De eerste vier nachten sliepen we op de camping en daarna in een appartement. Op dit moment voel ik me goed! Ik ben op Lowlands voor de gezelligheid en de fomo. Mijn tip: gewoon doorgaan en proberen uit te slapen nu het niet al te warm weer is.”

Kylian

Foto: Festileaks.com / Boudewijn Boes

“Sziget voelt als thuiskomen. Er waren flink wat veranderingen ten opzichte van eerdere jaren. Daardoor viel er veel te ontdekken. Ik ben verrassend uitgerust, ondanks dat de treinreis terug 23 uur duurde. Het is een houding. Je stelt je in op twee weken festival. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk met vrienden op te trekken. Die slepen je er doorheen.”

Dianne

Foto: Festileaks.com / Boudewijn Boes

“Het was de eerste keer Sziget voor mij en ik vond het fantastisch. Er is altijd iets te doen. Geen zin een artiest? Dan ga je naar het circus of het strand. Nu voel ik me best oké. Alleen mijn stem is een beetje verdwenen. Donderdag ben ik de hele dag thuis gebleven. Op Lowlands eet ik gezonder en begin ik pas vanaf een uur of vijf met drinken. Ik hoop dat dat me erdoorheen sleept.”

Lowlands 2019

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2022

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2022
Line-up
Arctic Monkeys
The Opposites
Stromae
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.