Editors concert vervangt Parkpop Saturday Night 2020

2952
Editors
Photo: Rahi Rezvani / PIAS

De show van Editors in het Zuiderpark vervangt het programma van de zaterdagavond van Parkpop. Oorspronkelijk was Saturday Night de opwarmer voor een nieuwe editie van Parkpop. Dit jaar is die eer aan de Britse band.

De 40e editie van Parkpop luidt een verandering in het programma in. De bekende Saturday Night wordt vanaf 2020 vervangen door grote outdoorshows van internationale acts. Volgend jaar is Editors de eerste die deze unieke show mogen spelen. Tickets hiervoor gaan vrijdag 13 september om 10:00 in de verkoop.

Gisteren werd duidelijk dat Editors volgend jaar terug komt naar Nederland. Op 27 juni komt de band naar het Haagse Zuiderpark. Daarnaast komt er een best-of album uit.

Editors

Editors
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Daarna ging het snel met de heren. Publieksfavorieten als ‘Papillon’, ‘Smokers Outside The Hospital Doors en ‘The Racing Rats’ volgden elkaar rap op. Niet gek dat de band al jarenlang een graag geziene gast is op menig festival. Dit jaar deed Editors onder meer Down The Rabbit Hole en Main Square Festival aan. In 2019 brengen ze ook nog diverse remakes uit van hun meest recente studioablum Violence, dit zijn The Blanck Mass Sessions.

Parkpop 2020

Parkpop is een van de grootste gratis festivals van Nederland. Afgelopen jaar vond het festival plaats op zaterdag 29 juni in het Zuiderpark in Den Haag. Het is dit jaar alweer de 40e editie van het gratis festival.

De avond voor het festival kon je je voorheen vermaken op het openingsevenement Parkpop Saturday Night. Hiervoor komt nu een outdoor show van Editors in de plaats. Op de website wordt aangegeven dat binnenkort meer info online komt over de 40e editie van het festival.

Vorig jaar stonden onder andere Skunk Anansie en Ronnie Flex op de planken. Benieuwd hoe het vorig jaar was? Bekijk dan zeker de officiële aftermovie van het festival!

Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.