Fotoverslag: Eem kiek’n bij Hullabaloo 2019

529
Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Afgelopen weekend vond de eerste editie van Hullabaloo 2019 plaats. De verwachtingen waren uiteenlopend en hooggespannen. Benieuwd wat je gemist hebt? Wij geven je een kijkje op het terrein, de bezoekers en de sfeer van Hullabaloo 2019. Eem kiek’n, zoals de Groningers zeggen.

Het terrein

De drafbaan in het Stadspark in Groningen ligt, zoals de naam al doet vermoeden, midden in de stad Groningen. Het terrein geniet daarmee van een goed bereikbare locatie, in een groene omgeving mét de stad als decor. Wat wil je nog meer?

Photo: Irene Schelwald / Festileaks

De aankleding

De locatie kent weinig knusse hoekjes van zichzelf, en kenmerkt zich als open gras vlakte, omringt door de zanderige renbaan. Maar met de juiste aankleding voelt het terrein ineens als het Coachella van het Noorden. Vlaggetjes, Instagram hoekjes en bijzondere kleine stages geven het terrein precies die knusse festival-vibe die je zoekt.

Photo: Irene Schelwald / Festileaks
Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Het publiek

Toegegeven, het publiek is overweldigend lokaal. Slechts een enkeling heeft een reis gemaakt die verder reikt dan Drenthe. Maar dat neemt niet weg dat het publiek ook daarmee nog steeds ontzettend divers kan zijn. Jong, oud, tante’s met neven en ouders met kinderen. Iedereen vindt zijn plek op Hullabaloo.

Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks
Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

De stages

Hullabaloo kent 4 ‘officiële’ podia, maar daarmee is het terrein nog niet vol. De Brouhaha, de Mayhem, de Hurly-Burly en de Fuss hebben allemaal een prominente plek op het terrein, maar worden omringt door kleinere, knusse tenten waar het feest de hele dag aan is. Pandemonium x KopjeK kenmerkt zich met de beste house & techno. Hubbub Town x Desperados draait de hele dag de beste zomerhitjes, een Silent Disco tent zorgt voor stille danspansjes en de Secret HullaBar is jouw favoriete bruinkroeg geworden. Keuzes, keuzes, keuzes…

Photo: Irene Schelwald / Festileaks
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Eten & drinken

Voor drinken moet je op Hullabaloo bij Desperados en Lagunitas zijn. De Hubbub Town, Desperados’ eigen stage, is de hele dag een feestje met zomerse muziek en een zomers drankje in handen. Lagunitas zoekt het rustiger, met een speciaalbierbar die aanvoelt als het leukste terras van de stad. Een ook het eten is nét even anders, met nieuwe en lokale stands om te ontdekken.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Photo: Irene Schelwald / Festileaks
Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Randprogrammering

De randprogrammering van Hullabaloo kenmerkt zich vooral door het feest dat de gehele dag doorgaat. De stages zoals hierboven genoemd zorgen daar gegarandeerd voor. Maar ook voor de spelfanaat is er van alles te beleven. Levend Pacman, levend Stef Stuntpiloot of een Spiegelhuis / Instant Experience. Of laat je creatieve zelf de overhand nemen en vereeuwig jezelf op de Hulla-verfmuur.

Photo: Irene Schelwald / Festileaks

De line-up

De hele dag feest, dat is waar de line-up van Hullabaloo voor zorgt. Lil’ Kleine op de vrijdagavond, Frenna op de zaterdagmiddag en Oscar & The Wolf op de zaterdagavond. Met een line-up als deze sta jij geen moment van de dag niet te dansen. Helaas soms wel eens twee keer op hetzelfde nummer, want ja, Lil’ Kleine en Ronnie Flex spelen natuurlijk allebei hun grootste hit, en ook Maan en Frenna zijn vaak featured. Hoewel er hiermee wel veel mogelijkheden waren voor gast-optredens, kwamen die helaas niet aan bod. Ideetje voor volgend jaar?

Photo: Irene Schelwald / Festileaks
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Hullabaloo 2019

Hullabaloo is een popfestival dat dit jaar voor het eerst plaatsvond op 30 en 31 augustus in Stadspark Groningen. Het evenement staat voornamelijk in het teken van pop, rock en elektronische muziek. De organisatie streeft ernaar ieder jaar een grotere act te boeken met daarnaast tientallen kleinere namen. Dit jaar stonden onder andere Oscar and the Wolf, Bløf, Robin SchulzRonnie Flex & Deuxperience en Lost Frequencies op het affiche. Voor meer informatie kun je terecht op de festivalwebsite.

Was jij aanwezig op de eerste editie van Hullabaloo?

Was jij op Hullabaloo dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”hullabaloo”]
Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.