Hullabaloo 2019 bewijst dat je eens uit je festival comfort zone moet stappen

850
Hullabaloo 2019
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Nieuwe festivals springen al een aantal jaren als paddenstoelen uit de grond. Maar vele doorgewinterde festivalgangers hebben allang hun favorieten gekozen. Rock Werchter heeft de vetste line-up, Down the Rabbit Hole de beste sfeer. Maar ook nieuwe festivals hebben genoeg te bieden, en dat bewijst Hullabaloo.

Hullabaloo 2019 laat zien dat er zeker wel ruimte is voor een nieuw festival in Nederland. Niet omdat het de sfeer van het een, of het eten van het andere festival heeft, maar juist omdat het helemaal anders is. Het bezoeken van zo’n nieuw festival is misschien wat spannend, maar juist daarom is het zo’n goed idee om de gok te wagen. Wij nemen je mee in de 4 beste redenen om uit je festival comfort zone te stappen en eens een gloednieuw festival te bezoeken!

1. Op ontdekkingstocht

Photo”Irene Schelwald / Festileaks

In je 2e, 3e, 4e of 8e jaar Pinkpop kent het terrein in Landgraaf geen geheimen meer. Maar op een nieuw festival valt nog van alles te ontdekken. Pak super oldschool de terreinplattegrond er weer eens bij, of verdwaal om zo de beste plekjes te vinden. Op Hullabaloo zou je dan zo maar eens op de Secret HullaBar kunnen stuiten. Slechts een Unicorn rit weg, kun je zomaar op dit kleine Hollandse feestje terecht komen. Verstopt en besloten, en alleen voor de echte avonturiers.

2. Nieuw Festivaleten

Hans Worst, The Dutch Weed Burger, we kennen ze inmiddels. Maar een nieuw festival biedt ook nieuwe mogelijkheden om op culinaire ontdekkingstocht te gaan. Kende je bijvoorbeeld Miami Fries al? Friet is natuurlijk niet nieuw, maar heb je déze al geproefd? En ook lokaal eten komt aan bod. Zo heeft De Soepwinkel uit Groningen zijn eigen stand met linzen en tomatensoep en échte Groningse gehaktballen. Vooral die laatste blijken populair als ze op zaterdagavond rond een uur of 8 al helemaal uitverkocht zijn. Volgend jaar weer?

3. Proef een nieuw sfeertje

Ieder festival is uniek, en dat komt vooral door het ongrijpbare aspect van sfeer dat om ieder festival heen hangt. Andere mensen, originele aankleding en dus een gloednieuwe ambiance om te ontdekken en je in onder te dompelen. “Een soort Zwarte Cross van het Noorden. Maar dan wat kleiner”, aldus Michael (28). Annike (25) voegt toe: “Ja, en chiller en hipper.” Vooral dat laatste is te zien in de decoratie van het festivalterrein, met Instagrammable hoekjes en nachtelijke decoratie. Check ons fotoverslag voor een betere indruk van de Hullabaloo-sfeer.

4. Local Line-up

De line-up is een bepalende factor voor festivals. Maar toch zie je vaak een aantal van dezelfde namen terug komen. Wat zo’n line-up dan echt bijzonder kan maken is een beetje van de regio toevoegen. Zo host het Groningse KopjeK op Hullabaloo hun eigen stage: Pandemonium by KopjeK. Deze evenementenorganisatie staat onder Groningers bekend als de plek voor de vetste techno en house-feesten, en brengt deze energie met plezier naar Hullabaloo. Hoewel de meeste bezoekers KopjeK al kenden zijn er ook een aantal meteen fan na een tijdje bij de Pandamonium Stage. Zo kom je nog eens iets tegen!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Hullabaloo 2019

Hullabaloo is een popfestival dat dit jaar voor het eerst plaatsvond op 30 en 31 augustus in Stadspark Groningen. Het evenement staat voornamelijk in het teken van pop, rock en elektronische muziek. De organisatie streeft ernaar ieder jaar een grotere act te boeken met daarnaast tientallen kleinere namen. Dit jaar stonden onder andere Oscar and the Wolf, Bløf, Robin SchulzRonnie Flex & Deuxperience en Lost Frequencies op het affiche. Voor meer informatie kun je terecht op de festivalwebsite.

Was jij aanwezig op de eerste editie van Hullabaloo?

Was jij op Hullabaloo dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”hullabaloo”]
Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.