Nieuw thema Zwarte Cross 2020 en jubeljaar Tante Rikie

Rikie

Vandaag maakt Tante Rikie bekend in 2020 afscheid te nemen. Zwarte Cross kondigt daarom een jubeljaar aan ter ere van de geliefde festivaldirectrice. Ook is het nieuwe thema bekendgemaakt.

Wie aan Zwarte Cross denkt, denkt aan Tante Rikie. Helaas gaat de directrice volgend jaar met pensioen. De organisatie presenteert daarom een jubeljaar, waarin aandacht gevraagd wordt voor wat Tante Rikie voor het festival en de bezoekers betekent. Hoe dat precies gaat gebeuren wordt nog bekendgemaakt.

Ook is vandaag het nieuwe thema van het festival aangekondigd. De slogan luidt ”Jullie kunnen het!”. Volgens haar loopt de organisatie zo ontzettend goed, dat er eigenlijk geen leider meer nodig is. ”Jullie kunnen een fantastisch festival organiseren, jullie kunnen er een geweldig feest van maken en jullie kunnen al je dromen waarmaken op de Zwarte Cross, maar ook vooral daar buiten”, aldus de festivaldirectrice.

Zwarte Cross 2020

Zwarte Cross 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

De 24e editie van Zwarte Cross zal plaatsvinden van 16 tot en met 19 juli 2020 en wordt de laatste editie met festivaldirectrice Tante Rikie. Afgelopen jaar was het festival al na de eerste dag uitverkocht. In 2019 waren onder meer Scooter, Kraantje Pappie en The Mavericks te bewonderen op de podia. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeiden. Benieuwd hoe een weekendje op het festival wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport. Alle informatie over het festival vind je op de officiële website.