Paul McCartney reageert op geruchten Glastonbury 2020

Foto: Universal Music

Paul McCartney heeft gereageerd op de geruchten omtrent een mogelijke show op Glastonbury 2020. Het Britse festival maakte er geen geheim van dat ze McCartney graag voor de jubileumeditie willen boeken.

De bevestiging lijkt nu echter steeds dichterbij te komen. In een radioshow van BBC Radio 2 laat Paul McCartney zich erg positief uit over Glastonbury en geeft hij aan dat er nog gesprekken gevoerd worden om een optreden te realiseren. McCartney speelde in 2005 voor het laatst op het legendarische festival.

In 2017 liet organisator Michael Eavis al een licht schijnen op het 50-jarig jubileum in 2020. Eavis gaf toen aan dat er al twee acts als headliner geboekt waren. Naast de geruchten over Paul McCartney heeft ook Fleetwood Mac al gehint naar een optreden op Glastonbury. De komst van Wolf Alice is inmiddels bekendgemaakt.

Paul McCartney

Paul McCartney heeft eigenlijk geen introductie nodig. Via een vriend leerde de Engelsman John Lennon kennen en niet veel later maakte de wereld kennis met The Beatles. Bij The Beatles bleef het niet. Ook solo en met Wings bleef McCartney hit na hit schrijven. In 2016 deed hij met zijn band nog Pinkpop en Rock Werchter aan. Dat was ook direct de laatste keer dat de legende in de Benelux te zien was. Wellicht volgt er in 2020 weer een herkansing. De geruchten bestaan dat Paul McCartney dan op Glastonbury speelt.

Glastonbury 2020

Glastonbury 2014

Veel over Glastonbury 2020 is er nog niet bekend. Wel zijn er al een aantal geruchten. Onder andere Fleetwood Mac en Paul McCartney zouden kanshebbers kunnen zijn. Aankomend jaar viert het festival haar 50ste verjaardag. De verwachtingen zijn daarom erg hooggespannen. 

Glastonbury 2019 vond plaats van 26 tot en met 30 juni. Voor elke editie weet het Britse festival weer de grootste namen te strikken. Dit jaar stonden onder meer Stormzy, Kylie MinogueJanelle MonáeThe Cure en The Killers op het festival.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam