5 tips voor Best Kept Secret van programmeur Roel Coppen

1447

Welke hot-spots moeten we volgens Best Kept Secret-programmeur Roel Coppen volgende week zeker bezoeken? In navolging van het eerste artikel waarin Roel vooruitblikt op de komende editie, benoemt hij nu zijn vijf grootste tips. Van opkomende bandjes tot een gloednieuw podium. Deze vijf optredens en locaties mag je in Hilvarenbeek niet missen.

Carly Rae Jepsen

”Carly Rae Jepsen is denk ik de artiest die de meeste wenkbrauwen deed fronsen na de bekendmaking. Die mag hier dus niet ontbreken. Ik heb de afgelopen tijd best wel vaak moeten uitleggen waarom deze boeking plaatsvond. Want Carly Rae Jepsen was toch dat ene meisje dat in 2012 die wereldhit had met ‘Call Me Maybe’ en toen getekend werd door het management of label van Justin Bieber? Ja die inderdaad! Wat het leuke van Carly is, is dat ze in de Verenigde Staten en Canada echt een soort indiedarling geworden is na haar laatste twee platen. Daarnaast schrijft ze echt supergoede songs. Ze schrijft al haar nummers zelf en krijgt positieve recensies. Zo bekroonde Pitchfork haar vorige plaat E-MO-TION tot één van de beste albums uit dat jaar. En ook het album dat deze week is uitgekomen is erg goed ontvangen. Ik vind dat er ook voor zoiets een plek moet zijn op Best Kept Secret. Daarnaast heeft Carly Rae voor zover ik terug kon vinden nog nooit een optreden gegeven in Nederland.”

”In Amerika heeft ze veel ervaring opgedaan met bijvoorbeeld shows op Coachella. Ik maak me er dus geen zorgen om en ben vooral benieuwd wat voor show het is. Het is veel meer dan ‘Call Me Maybe’ want het zijn gewoon hele goede songs die goed in elkaar zitten.”

Sports Team

Sports Team is één van de leukste Britse bands van dit moment. Ik had hier natuurlijk ook Shame kunnen noemen, maar die kennen mensen inmiddels al beter. Sports Team is een hele jonge band uit Engeland. Ze hebben van die typisch Engelse gitaarnummers. Die worden met een goede drive gespeeld, hebben goede teksten en een frontman die een beetje doet denken aan een wilde Jarvis Cocker. Daarnaast zijn het supervriendelijke guys. Bij 3VOOR12 waren ze dit jaar de beste act van Eurosonic/Noorderslag. Daarnaast vind ik single ‘M5’ één van de leukste liedjes van dit jaar. Echt een aanrader dus! Volgens mij spelen ze redelijk vroeg op zaterdag op de TWO. Dus als je je dag goed wil beginnen zou ik daar zeker heengaan.”

SEVEN

Best Kept Secret 2019: dit is de nieuwe map

Met minder dan één maand te gaan tot Best Kept Secret Festival 2019, is het hoog tijd het vernieuwde festivalterrein voor te stellen! Nieuw dit jaar: de Boutique Village, Kornuit Beach op de camping en de nieuwe stage SEVEN waar het allemaal nog nét een tandje experimenteler mag. Waar ligt dit allemaal? Check het in deze animatie door Fedor van Rossem.

Geplaatst door Best Kept Secret Festival op Vrijdag 3 mei 2019

”We hebben natuurlijk een nieuw podium, de SEVEN. Want ja, we trekken die lijn nu maar gewoon door. SEVEN is iets waar Best Kept Secret voor moet staan vind ik. Het ontdekkingsding blijft heel erg belangrijk. De SEVEN ziet er uit als een soort loods waar de wat meer obscure acts te zien zijn. Een deel daarvan heb ik zelf geprogrammeerd en dat was een mooie uitdaging. Het is een heel eclectisch iets waar je denk ik erg verrast kan worden. Zo is er op zondag een hele toffe ambient middag, maar staan er ook singer-songwriters op de planning. Daarmee is de SEVEN heel divers en uiteenlopend. Er staat zoveel dat ik ook niet kan zeggen waar je heen zou moeten, maar ga daar gewoon eens kijken en laat je verrassen.”

Big Thief

”Big Thief staat voor het eerst met een prominente spot op een groot Nederlands festival naar mijn weten. Het is natuurlijk een act met een recent uitgekomen album op zak dat op veel plaatsen met 5 sterren is beoordeeld. Het is een band die, wanneer je het op papier zou lezen, echt typische indie-folk maakt. Live is het nog véél meer. Big Thief heeft een aantal supergoede nummers en er zit een heel interessant verhaal achter die band. Met name achter zangeres Adrianne Lenker. Adrianne groeide op binnen een soort sekte en heeft een tijd op straat geleefd. Interessant om eens in te duiken dus.”

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

”Maar goed, het nieuwe album van Big Thief is een hele goede plaat en de band heeft een mooie plek op de TWO van Best Kept Secret. Ik denk dat ze die spot met gemak aan kunnen en ik hoop dat die band nog veel groter gaat worden dan dat ze nu zijn.”

Guided By Voices

”Wat ik dit jaar erg vet vind aan de line-up van Best Kept Secret is dat je naast een Carly Rae Jepsen en Bountyhunter ook Guided By Voices kan zien. Guided By Voices is daarmee ook één van mijn tips. Volgens mij zijn zij ook al erg lang niet meer in Nederland geweest en ik kan me niet herinneren of ze wel eens een Nederlands festival gedaan hebben. Guided By Voices was 20 jaar geleden al een inspiratiebron voor bijvoorbeeld The Strokes en mocht in de clip van ‘Someday’ een figurantenrol spelen. Het is een hele invloedrijke band geweest die niet heel vaak op tournee is in Europa. Daarnaast kunnen ze met nummers van anderhalve minuut erg veel doen in de tijd die ze op Best Kept Secret is gegeven.”

”Een legendarische gitaarband. Zeker in de underground en alternatieve hoek. Ze hebben bovendien een spot op ONE gekregen, ook een unicum. Dit soort legendarische acts moet je ook een groot publiek kunnen geven. Een echte aanrader. Ik ga in ieder geval kijken.”

De koolmees

best kept secret

”Dat waren de vijf tips. Ik zou verder zeggen: let eens op of je koolmeesjes ziet vliegen! De koolmees is namelijk de natuurlijke vijand van de processierups. Aangezien het vaak over deze rupsen gaat is het goed om te weten dat er een natuurlijke oplossing voor de processierups is. Wat mij verteld is, is dat er een aantal broedkasten voor de koolmezen geplaatst zijn die hiervoor zouden moeten zorgen. Het publiek heeft daar verder geen last van, maar het is een natuurlijke manier die wij als festival toe kunnen passen ter bestrijding. ”

Best Kept Secret 2019

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Best Kept Secret vindt dit jaar plaats in het laatste weekend van mei en begin juni. Op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 strijkt het festival neer in Hilvarenbeek. Bon IverKraftwerk en Christine and the Queenszijn de headliners van dit jaar. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de hoogtepunten van de eerste festivalshow van Christine and the Queens op een rijtje gezet.

Tickets voor het festival zijn nog altijd verkrijgbaar. Kaarten voor een weekend feest kosten je € 158,-. Voor één dag betaal je € 85,-. Meer informatie over het festival vind je op de website.

Trots lid van de nieuwsredactie en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en van Sigur Rós tot Tess. Werkzaam in de zorg als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Lowlands.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.