4 redenen waarom iedereen The Strokes op de festivals wil zien in 2020

The Strokes

Wordt 2020 het jaar van The Strokes? De band heeft al naar een nieuw album gehint en de eerste optredens staan ook al vast. Zo zeldzaam als een maansverduistering en evenzeer een absolute must see: dit is waarom iedereen hoopt dat The Strokes in 2020 op tour gaan.

1. Hun optredens zijn zeldzaam

Sinds hun laatste volwaardige tour in 2011 trad The Strokes maar zeer beperkt op. Het aantal keren dat de mannen Europa bezochten in deze tijd valt op één hand te tellen. Niet dat er geen geruchten zijn: ieder jaar vinden hun trouwe fans aanwijzingen voor de volgende wereldtournee. Ondertussen staat de teller in 2019 al op acht shows, een ongekend hoog aantal voor de band. Daarnaast werden binnen deze acht keer zelfs Europese festivals aantikt. Met o.a. optredens op Bilbao BBK Live, All Points East en Open’er Festival. Het gaat zeker de goede kant op, maar optredens van The Strokes blijven een zeldzaam iets!

2. Een setlist met een hoop nostalgie

In 2001 namen The Strokes een droomstart met Is This It. Het album is een vaste top-10 waarde in heel wat ‘best of‘ lijstjes en staat al bijna twintig jaar na datum nog steeds als een huis. Afgelopen zomer verwende de band haar Engelse fans met bijna alle nummers van hun debuut. Dit aangevuld met de knallers van de andere vier albums maakt dit toch een setlist om in te lijsten. Een trip down memory lane om duimen en vingers van af te likken.

3. Nieuw materiaal

Op nieuwe muziek wachten we al een tijdje. In 2013 was er het laatste album: Comedown Machine. Drie jaar later verscheen de EP Future Present Past met vier nummers, waaronder ‘Threat of Joy’. Misschien krijgen we volgend jaar een double whammy, met zowel een nieuwe tour als een nieuw album. Als we gitarist Nick Valensi mogen geloven kan het nieuwe album er elk moment van komen, aangezien de band klaar is met het opnemen ervan. Alle pijlen lijken dus de goede kant op te staan!

4. Opwarmen in Zuid-Amerika

De eerst Strokes-concerten van 2020 staan al in de agenda, deze zullen op de Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza plaatsvinden. Aan het begin van de lente zijn de mannen te vinden in Chili en Brazilië. Kan dit het begin zijn van grote tour, of zijn we dan teveel aan het dromen? Het betekent in ieder geval dat The Strokes in 2020 niet stil gaan zitten en er zin in hebben. Mocht het er van komen – een Europese ronde – zijn deze Lollapalooza shows ongetwijfeld een goede opwarmer.

The Strokes

The Strokes

Het in 1998 opgerichte The Strokes is bij het grote publiek bekend door hun hit ‘Last Nite’. De Amerikaanse rockband bracht in 2013 voor het laatst een langspeler uit, Comedown Machine. Wanneer de opvolger uitkomt is niet precies bekend. Volgens eerdere geluiden zou het nieuwe album al in 2017 verschijnen.