5 redenen waarom iedereen Childish Gambino wil zien in 2020

Foto: The Cosmopolitan of Las Vegas

Het festivalseizoen laat nog even op zich wachten, maar wij fantaseren alvast over mogelijke headliners. Afgelopen zomer stond Childish Gambino niet op de Europese festivals, maar we hopen toch echt dat dat komende zomer zeker wel het geval is. Wij geven je 5 redenen waarom je Childish Gambino wilt zien in 20109.

1. Hij is meer dan alleen Childish Gambino

Foto: Lars Plougmann

Donald Glover is een man vol talent; naast rappen als Childish Gambino doet hij van alles wat hem nog interessanter maakt. Velen kennen hem onder andere als Troy van de komedieserie Community, filmproducent van de serie Atlanta of mcDJ, zijn DJ alias. En hadden we je al verteld dat hij als Donald zelf al zijn teksten schrijft en componeert? He’s got it all!

2. Muzikaal genie


Het moge duidelijk zijn dat Childish Gambino een muzikaal genie is. Keer op keer weet hij rake teksten te schrijven, vaak over het leven of politiek. Naast zijn raptalent kan hij ook nog eens goed zingen en ongelofelijke hoge noten halen. Dat weet hij allemaal perfect samen te brengen in verschillende muzikale genre’s. Elektronisch, pop, soul en zo gaat het lijstje nog even door; Donald Glover is van alle markten thuis.

3. Live ijzersterk

Niet alleen op plaat klinkt de muziek van Gambino goed, ook live is de man ijzersterk. Het iconische dansje van ‘This Is America’, de hoge noten van ‘Redbone’ en de fantastische sfeer. Maar er is ook genoeg ruimte voor rust. Schuren met je vriendin tijdens ‘Me and Your Mama’ of gewoon lekker meezingen bij ‘Baby Boy’, het kan allemaal tijdens de optredens van de alleskunner.

4. Gegarandeerd feest

Inmiddels heeft hij een flink repertoire vol hits waarbij je wel moet dansen. Niet alleen hits als ‘This is America’ en ‘3005’, maar ook het elektronische ‘Summertime Magic’ en keiharde ‘Bonfire’ zijn gegarandeerd knallers. Stilstaan is geen optie tijdens een show van Childish Gambino.

5. Misschien wel de laatste keer Childish Gambino

Hij heeft het al vaker gezegd, maar het lijkt er echt op dat er nu echt een eind komt aan Donald Glover’s carrière als Childish Gambino. Ondanks het succes, waar hij vorig en dit jaar nog meerdere Grammy’s voor in ontvangst mocht nemen, is bekend dat hij bij een nieuwe platenmaatschappij heeft getekend voor zijn vierde en laatste album. Hoe lang we nog op dit album moeten wachten is onbekend. Vooralsnog staan er geen shows meer op de planning voor Childish Gambino, maar afgelopen zomer gaf hij aan misschien toch te blijven touren. Gaan we hem alsnog in Europa zien in 2020?!

Childish Gambino

Het muzikale alter ego van alleskunner Donald Glover, Childish Gambino, deed in 2008 haar intrede en boekt sindsdien aardig wat successen. De zanger, rapper, producer en songwriter maakte tot op heden drie albums met allen hun eigen sound: CampBecause the Internet en “Awaken, My Love!”. Laatstgenoemde is met uitstek zijn meest succesvolle plaat. Glover nam in zijn carrière tientallen prijzen en nominaties in ontvangst. In 2017 was hij de grote winnaar bij de Emmy Awards met zijn eigen komedieserie Atlanta. In 2018 won hij zijn eerste Grammy Award voor het nummer ‘Redbone’. Zijn laatste shows dateren vooralsnog uit 2019, waar hij op onder meer Coachella en Bonnaroo stond.