Firenze Rocks hint naar komst Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers
Foto: Hub Dautzenberg

Zien we Red Hot Chili Peppers als headliner op 13 juni terug in Italië? Met een foto op de socialmedia-kanalen hint het Firenze Rocks naar de komst van de band. Mocht de hint kloppen, dan zijn de Amerikanen direct een goede kanshebber voor Pinkpop 2020. Het Limburgse festival gaat slechts een week na Firenze Rocks van start.

Cryptisch nieuws voor liefhebbers van Firenze Rocks! Op sociale media is een scène te zien uit The Simpsons, waarin een “Space Coyote” verschijnt nadat Homer Simpson chilipepers heeft gegeten. Een verwijzing naar Red Hot Chili Peppers? Later vandaag weten we meer, dan maakt het festival namelijk de headliner voor 13 juni bekend. Check hieronder het bericht van Firenze Rocks.

Als onze vermoedens kloppen, wordt Firenze Rocks het eerste festival in 2020 voor Red Hot Chili Peppers. Dit opent deuren voor een mogelijk optreden van de heren in de Benelux. Zeker Pinkpop, wat slechts een week later gehouden wordt, behoort dan tot de kanshebbers.

Red Hot Chili Peppers

Red Hot Chili Peppers
Foto: Bart Heemskerk

Red Hot Chili Peppers is een band die eigenlijk geen introductie behoeft. Met tal van hits als ‘Californication’, ‘Under the Bridge’, ‘Otherside’ en ‘Snow (Hey Oh)’ in het repertoire, kent iedereen wel iets uit hun oeuvre. Het laatste album van de band stamt uit 2016, maar er is een opvolger op komst. Dit wordt het derde album met gitarist Josh Klinghoffer, die in 2011 John Frusciante verving.

Afgelopen zomer waren de heren te vinden op Summer Sonic in Japan. De band was in 2016 voor het laatst op Nederlandse grond te bewonderen. Toen werden Pinkpop en de Ziggo Dome plat gespeeld. Ook Rock Werchter en Reading/Leeds konden op een knallend optreden rekenen. Dat de Peppers nog altijd een fantastische liveband is, bleek uit het behalen van de 4e plek in de Festivalacts Top 100.

Firenze Rocks

Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks wordt aankomend jaar voor de derde keer gehouden, ditmaal van 11 tot en met 13 juni 2019 in Florence. Het ‘festival’ bestaat eigenlijk uit drie grote, losse concerten met elk zijn eigen headliner en nodige supportacts. Vorig jaar stonden onder andere The Smashing Pumpinks, ToolThe Cure, Ed Sheeran en Snow Patrol. Dit jaar doen onder meer Green Day en Weezer het Italiaanse festival aan.

  • Locatie: Florence, Italië
  • Datum: 11-13 juni 2020
  • Tickets: dagtickets vanaf € 64,40
  • Voor meer info check je de officiële festivalwebsite.