Lyrics Quiz: Hoe goed ken jij de songteksten van Green Day?

618
Green Day, Pinkpop
Photo: Frank Maddocks

Green Day gaat weer op tour! Tijdens hun Hella Mega Tour komen ze langs bij Stadspark Groningen, Firenze Rocks in Italië en Rock for People in Tsjechië. En we verwachten nog meer! Ben jij al klaar voor hun show of moet je de songteksten nog even goed bestuderen? Test het in de Green Day Lyrics Quiz!

Aankomend jaar wordt het een mooi jaar voor Green Day. 2020 staat in het teken van de Hella Mega Tour: Samen met Fall Out Boy en Weezer gaan ze verschillende podia langs. Ook komen de mannen met een nieuw album. De oude hits gaan in combinatie met de nieuwe nummers zeker voor een mooie show zorgen. Ben jij al helemaal klaar voor hun Hella Mega Tour? Vind het snel uit met de Green Day Lyrics Quiz!

Best Tracks

Eerder hebben jullie al op de Best Tracks van Green Day gestemd. Dit zijn de nummers die jullie het liefst willen horen in 2020. We hebben de uitkomst nog even op een rijtje gezet, zodat je de teksten goed kunt oefenen!

Green Day

Green Day 2019
Photo: Pamela Littky

Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley, California, is een van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen platen wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio- en videostreams. De groep, bestaande uit Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie in 1994.

De band scoorde daarna nog veel hits, maar tien jaar na de doorbraak kende de band weer een enorm hoogtepunt: in 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit, die alleen al in de VS meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Green Day mocht voor deze langspeler een heuse Grammy ontvangen voor Best Rock Album. 

Hun laatste plaat Revolution Radio verscheen in 2016 en een jaar later speelde Green Day nog een headlineshow op Pinkpop. Inmiddels hebben de heren vijf Grammy’s op zak en lijken ze nog lang niet klaar met hun artiestenbestaan. Het jaar 2020 zal in teken staan van de wereldwijde Hella Mega Tour samen met Fall out Boy en Weezer en hun dertiende studioalbum Father of All…

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Student journalistiek met een liefde voor alles wat met muziek te maken heeft. Mijn muzieksmaak is niet te vatten in een enkel genre. Van Nederlandse hiphop tot indie bands naar Travis Scott om de avond vervolgens te eindigen met een goede drum-'n-bass.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.