Tyler, the Creator, Deftones en meer naar Roskilde 2020

Photo: Sam Rock

Nieuwe namen voor Roskilde 2020. Het Deense festival mag onder meer Tyler, the Creator en Deftones op het affiche bijschrijven. Reizen de acts ook door naar Rock Werchter of Down The Rabbit Hole, die (deels) gelijktijdig met Roskilde plaatsvinden?

De poster voor Roskilde 2020 begint er mooier en mooier uit te zien. Na eerdere bevestigingen van grootheden als Taylor Swift, Thom Yorke en Mura Masa is het vandaag de beurt aan onder meer Tyler, the Creator en Deftones. Voor alle kersverse namen check je onderstaand overzicht.

 • Tyler, The Creator
 • Alex Cameron
 • Deftones
 • Thomas Helmig
 • TLC
 • Tom Zé
 • Unge Ferrari
 • Ak Dan Gwang Chil
 • Amenra
 • Bremer/McCoy
 • Cage the Elephant
 • Cate Le Bon
 • Conjurer
 • Guiss Guiss Bou Bess
 • Hjalmer
 • Hugo Helmig
 • Lingua Ignota
 • Lisa Morgenstern & Bulgarian Voices Berlin
 • Rapsody
 • Svalbard
 • Weval
 • Anansi
 • Bette
 • Ganger
 • Josephin Bovién
 • Joyce
 • Jung
 • Kaaliyah
 • Mekdes
 • Tessa

De acts die schitteren op het jubileumaffiche van Roskilde 2020 zijn ook uiterst interessant voor bezoekers van Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. De drie festivals overlappen qua data namelijk voor een groot deel, waardoor het goed mogelijk is dat artiesten ook doorreizen naar Nederland en/of België.

Tyler, the Creator

Tyler, the Creator is een Amerikaanse rapper die bekendheid vergaarde als mede-oprichter van de rapgroep Odd Future. In 2009 bracht hij zijn eerste solo-mixtape uit, genaamd Bastard. Twee jaar later kwam zijn debuutalbum Goblin uit. Zijn echte grote doorbraak was met het album Flower Boy. Met de tour voor dit album stond hij in 2018 nog op Best Kept Secret. In 2019 volgde opnieuw een album, genaamd IGOR. Een album over een break-up, met als bekendste nummer ‘EARFQUAKE’. Naast zijn muzikale carrière is hij ook veel bezig met kleding voor zijn eigen merk Golf Wang.

Roskilde 2020

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan zijn consequent ijzersterke line-ups. Afgelopen editie stonden onder meer The CureBob DylanTravis ScottRobyn en Christine And The Queens op het affiche. Dit jaar viert het festival haar 50ste verjaardag. Onder meer Taylor Swift , Thom Yorke en Mura Masa geven een acte de présence.

 • Locatie: Roskilde, Denemarken.
 • Datum: 27 juni t/m 4 juli 2020
 • Prijs: ticket voor alle dagen kost ongeveer € 300,-.
 • Meer informatie vind je op de website van Roskilde.