Bob Dylan, Robert Plant en meer naar Roskilde 2019

Maar liefst 32 nieuwe namen verschenen vandaag op het affiche van Roskilde 2019, met onder andere Bob Dylan en Robert Plant. Deze aankondiging biedt kansen voor festivals als Pinkpop en Rock Werchter.

Dit nieuws doet menig festivalfan afvragen of we Bob Dylan niet ook terug gaan zien in eigen land. Mogelijkheden bestaan voor de zanger als de langverwachte derde headliner voor Pinkpop, waarvan de bekendmaking al eventjes op zich laat wachten. Aangezien het festival tevens plaatsvindt in dezelfde periode als Rock Werchter en Down The Rabbit Hole, is het mogelijk dat ook op hun line-up enkele van deze acts opduiken.

Het zijn echter niet enkel artiesten waaruit de recentste invulling van het Deense festival bestaat. Ook kunst en activisme hebben een plekje op het affiche van Roskilde. De bevestigde namen voegen zich bij eerder bekendgemaakte acts zoals Cardi B. en MØ.

Een volledig overzicht van alle aangekondigde acts vind je hieronder:

 • Bob Dylan
 • Robert Plant and The Sensational Space Shifters
 • Rosalía
 • Underworld
 • Amnesia Scanner
 • Crack Cloud
 • Croatian Amor
 • The Garifuna Collective
 • Koffee and the Raggamuffins Band
 • Lemaitre
 • Liraz
 • Nanook
 • Philip H. Anselmo & The Illegals
 • Rolling Blackouts Coastal Fever
 • Tássia Reis
 • Throwing Snow
 • Whores.
 • Ea Kaya
 • Elba
 • Funeral Future
 • Hjalte Ross
 • Josiah Konder
 • Kogekunst
 • NATKAT
 • Rebecca Lou
 • Schack
 • Søn
 • Xenoblight
 • Anne Duk Hee Jordan
 • Marisa Benjamin
 • Sissel Tolaas
 • Viron Erol Vert

Bob Dylan

Bob Dylan is een Amerikaanse singer-songwriter, die wordt beschouwd als een van de grootste ter wereld. In 2016 kreeg hij hiervoor zelfs de Nobelprijs voor Literatuur. Sinds het debuutalbum Bob Dylan uit 1962 heeft de artiest tientallen platen voortgebracht, waarvan een deel concertregistraties bevat. Meezinghits als ‘Like A Rolling Stone’, ‘Hurricane’, ‘The Times They Are A-Changing’ en ‘Knockin’ On Heaven’s Door’ zijn slechts een zeer kleine greep uit het gehele repertoire van de zanger. Aanstaande zomer is de zanger onder andere te zien op Roskilde en Hyde Park.

Roskilde 2019

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan hun consequent ijzersterke line-ups. Afgelopen editie was het festival met headliners als EminemGorillaz en Bruno Mars helemaal uitverkocht.

Aankomend jaar vindt het evenement plaats van 29 juni tot en met 6 juli 2019 in Roskilde, Denemarken. Met de bevestigingen van onder meer The CureTravis Scott, Robyn en Christine And The Queens zijn de eerste namen bekend. Overtuigd? Koop dan nu alvast jouw ticket. Voor meer informatie check je de officiële website.

Benieuwd geworden naar het festival? Check dan ons Facebook-album met sfeerimpressies of het Festivalrapport van afgelopen editie.

Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2023

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 24 juni - 1 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Yara Bakker

Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de richting Communicatie & Media. Verliefd op vinyl en dromende van een busje om alle festivals mee af te gaan.

Meer van Yara