Mura Masa, Thom Yorke en meer tijdens Rock Werchter naar Roskilde 2020

mura masa

Maar liefst twaalf nieuwe namen voor Roskilde 2020. De organisatie voegt onder meer Mura Masa, Thom Yorke en The Whitest Boy Alive toe aan de line-up. Zien we enkele acts terug op Rock Werchter, dat gelijktijdig met Roskilde plaatsvindt?

Naast bovengenoemde namen zijn ook Pusha-T en Whitney van de partij. Eerder kondigde de organisatie al de komst van superster Taylor Swift aan. Alle kersverse bevestigingen voor de jubileumeditie vind je hieronder:

 • Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes
 • Mura Masa
 • Pusha-T
 • The Whitest Boy Alive
 • Whitney
 • CHAI
 • Death By Unga Bunga
 • Hugorm
 • Land of Kush
 • The No Ones
 • Old Man Gloom
 • Tropical Fuck Storm

Rock Werchter-fans opgelet: Roskilde vindt gelijktijdig plaats met Rock Werchter. De line-ups van de festivals kennen eigenlijk elk jaar enkele dezelfde namen. Welke act mag van jou ook naar België doorreizen?

Mura Masa

Mura Masa is een Engelse producer en multi-instrumentalist die sinds 2014 aan de muzikale weg timmert. Hoewel hij in 2015 al successen boekte met nummers als ‘Firefly’ en ‘Love For That’, brak hij in 2016 pas echt door met het nummer ‘Lovesick’. In 2017 verscheen vervolgens zijn debuutalbum Mura Masa. Het is momenteel wachten op een vervolg op dit succesvolle debuut.

Dat wil niet zeggen dat de Engelsman niet op festivals te vinden is. Zo stond hij vorig jaar nog op onder meer Pukkelpop en Sziget. Volgend jaar is het de beurt aan Roskilde.

Roskilde 2020

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan zijn consequent ijzersterke line-ups. Afgelopen editie stonden onder meer The CureBob DylanTravis ScottRobyn en Christine And The Queens op het affiche. Dit jaar viert het festival haar 50ste editie. Onder meer Taylor Swift , Thom Yorke en Mura Masa geven acte de présence.

 • Locatie: Roskilde, Denemarken.
 • Datum: 27 juni t/m 4 juli 2020
 • Prijs: ticket voor alle dagen kost ongeveer € 300,-.
 • Meer informatie vind je op de website van Roskilde.
Roskilde Festival Logo

Roskilde Festival 2023

Locatie
Denemarken
Roskilde, Denemarken
Datum 24 juni - 1 juli 2023
Line-up
Kendrick Lamar
Lil Nas X
Rosalía
Tickets Kopen