Zelfbevestiging: Judas Priest naar Graspop 2020

Judas Priest

Een tweede naam voor Graspop 2020. Judas Priest liet vandaag via hun eigen social media-kanalen weten de tweede naam te zijn voor het Belgische festival.

Gisteren werd Iron Maiden, de headliner voor donderdag 18 juni, onthuld door het festival zelf. Vandaag laat Judas Priest via eigen social media-kanalen weten op zaterdag 20 juni een show te geven op Graspop. Het festival heeft zelf nog niets erover gepost.

Graspop is niet het eerste festival voor de Britse band. Eerder werden zij namelijk al aangekondigd voor Copenhell, Wacken, en Resurrection Fest.

Judas Priest

Judas Priest werd in 1969 opgericht en is een zeer gewaardeerde band in de hardrock- en metalwereld. De Britten brachten in hun lange bestaan 18 studioalbums uit waarvan British SteelPainkiller en Screaming for Vengeance als klassiekers binnen het genre worden gezien. In 2018 bracht de groep hun laatste langspeler Firepower uit. Judas Priest speelde in het verleden op Hellfest, Download, Rock Am Ring en Lokerse Feesten.

Graspop

Graspop 2018
Foto: Samuel van der Lee / Festileaks

Graspop Metal Meeting, zoals het Belgische festival voluit heet, vindt jaarlijks plaats in het Belgische Dessel. Dit jaar gaat het festival net als in 2018 door het leven als Graspop XL. Het festival biedt plaats aan de beste acts uit het metal- en rockgenre en dat voor drie dagen lang. Vorig jaar vonden Within Temptation, Slayer, Slipknot en Kiss nog de weg naar België. Komende zomer is het de beurt o.a. Iron Maiden.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 18-21 juni 2020
  • Tickets: te koop vanaf vrijdag 15 november 10u via Ticketmaster.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen