Best Kept Secret 2020-headliner clasht mogelijk met EK-wedstrijd Oranje

BKS 2019 David Funk
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

De eerste wedstrijd van Oranje in het EK voetbal 2020 valt komende zomer mogelijk tegelijk met de nog onbekende headliner van Best Kept Secret. Beide vinden ze op de zondagavond van het festival plaats.

Hoera, we gaan naar het EK! Maar, zo’n voetbalzomer kan ook wel een hoop extra planningsmoeilijkheden met zich mee brengen. En de eerste dient zich wellicht al aan: de headlineshow op de zondag van Best Kept Secret 2020 is misschien tegelijkertijd met de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal. Dit hoeft overigens niet het geval te zijn. Zo begon de show van Christine and the Queens (de zondagheadliner van afgelopen editie) pas om 23:15. De voetbalwedstrijd start om 21:00, dus als de headliner op hetzelfde tijdstip begint als Christine is er geen overlap.

Wie dat headlineslot dit jaar vult is nog niet bekend. In ons geruchtenoverzicht kun je echter wel een aantal kanshebbers vinden. De organisatie van het festival heeft zich al eens uitgelaten over eventuele maatregelen mocht er een grote clash zijn met een EK-wedstrijd. Destijds zei festivaldirecteur dat er rekening gehouden zou worden met het toernooi. De kans lijkt dus aanwezig er een groot scherm wordt geregeld. In 2014 werd dat ook gedaan, voor de wedstrijd tussen Rusland en België. De winst van de Rode Duivels en het feest dat naar aanleiding werd gevierd was een onvergetelijk moment.

Down The Rabbit Hole had afgelopen zomer te maken met zo’n zelfde clash. De WK-wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen viel samen met het optreden van Beirut op de zondag. Het toeval wou echter dat Beirut hun optreden moest cancelen, en de wedstrijd toch op groot scherm getoond kon worden. Mét een verrassingsoptreden van Merol. Best Kept Secret, lezen jullie mee?

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2023

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 9-11 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene