Zelfbevestiging: Paul McCartney naar Glastonbury 2020

Paul McCartney

Het affiche van Glastonbury 2020 is vandaag verder aangevuld. Niemand minder dan Paul McCartney staat volgend jaar op de planken in Groot-Brittanië. Dat maakt de zanger bekend via Twitter.

De geruchten over de komst van Paul McCartney naar Glastonbury gonsden al langere tijd. McCartney maakte zijn show middels een puzzel bekend. In de afbeelding die hij op Twitter plaatste zijn Philip Glass, Emma Stone en Chuck Berry te zien. Wanneer deze achternamen achter elkaar gezet worden is de link naar Glastonbury snel gelegd.

Met de bekendmaking van Paul McCartney is er een nieuwe naam op de poster van Glastonbury 2020 te vinden. Deze artiest voegt zich bij Diana Ross, die eerder werd aangekondigd voor een show tijdens het ‘Legends Slot’. Ook Wolf Alice staat al op het affiche van het festival.

Zoals elke jaar was ook de komende editie van het Britse festival in recordtempo uitverkocht. De tickets gingen als zoete broodjes over de toonbank en waren binnen 34(!) minuten allemaal verkocht. Ga je volgend jaar weer proberen kaartjes te scoren? Lees dan onze gids met tips om je toegangsbewijzen te bemachtigen.

Paul McCartney

Paul McCartney heeft eigenlijk geen introductie nodig. Via een vriend leerde de Engelsman John Lennon kennen en niet veel later maakte de wereld kennis met The Beatles. Bij The Beatles bleef het niet. Ook solo en met Wings bleef McCartney hit na hit schrijven. In 2016 deed hij met zijn band nog Pinkpop en Rock Werchter aan. Dat was ook direct de laatste keer dat de legende in de Benelux te zien was.

Glastonbury 2020

Glastonbury
Foto: Kris Williams

Aankomend jaar viert het legendarische Glastonbury haar 50ste verjaardag. De verwachtingen zijn daarom erg hooggespannen. Met Diana Ross heeft het festival al een act van wereldformaat op het affiche staan. Verder gaan er veel geruchten over andere wereldsterren. Zo zou Fleetwood Mac nog een kanshebber zijn voor een show op het festival.

  • Locatie: Pilton, Somerset, UK.
  • Datum: 24-28 juni 2020
  • Prijs: £ 270 (Omgerekend 305 euro) – uitverkocht
  • Meer informatie vind je op de website van Glastonbury.
Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.