Pearl Jam in 2020 naar Ziggo Dome

738

Na de bevestiging voor Rock Werchter 2020, heeft Pearl Jam nu ook een show op Nederlandse bodem aangekondigd. De Amerikaanse band speelt op 22 juli in de Ziggo Dome.

De kaartverkoop voor de Amsterdamse show start op zaterdag 7 december om 11:00. De band neemt White Reaper mee als special guest. Pearl Jam stond in 2018 voor het laatst in de Ziggo Dome. Toen stond de band tevens op Pinkpop.

Afgelopen weekend verschenen er al cryptische tweets van de band. Er werden oude posters van onder andere optredens in de Ziggo Dome en op Rock Werchter gedeeld.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Het meest recente album, Lightning Bolt, stamt alweer uit 2013 en we wachten dan ook met smart op nieuw materiaal.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. In datzelfde jaar brachten ze ook de single ‘Can’t Deny Me’ uit.

21 jaar. Student Media, Informatie & Communicatie. Sinds 4 jaar trots lid van de nieuwsredactie van Festileaks. Fan van Kendrick Lamar, A$AP Rocky, De Staat, Muse en Anderson .Paak. Vinylverzamelaar. Ieder jaar te vinden op Lowlands en WOO HAH!.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.